Foto: Lāči veiksmīgi atgriežas mājās (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes foto

Lāči Mikus un Puika pirmdien tika pārvesti no «Mežavairogiem» uz Līgatnes dabas takām un ievietoti jaunuzceltajā lāču mājā, kas tika uzbūvēta, pateicoties ziedotājiem, portālu «Apollo» informēja Iveta Antonišķe.

Neraugoties uz to, ka līdzekļi lāču mājas būvniecībai tiek meklēti jau trešo gadu, problēma īpaši aktualizējās pērnā gada nogalē. Neskatoties uz gauso naudas piesaisti no valsts puses, ziedotājiem pievienojušies aktīvie lāču mājas būvniecības atbalstītāji ne tikai Latvijā, bet visā pasaulē.

Šobrīd lāču mājas būvniecības, iekārtošanas, formalitāšu kārtošanas un pārvešanas kopējās izmaksas sastāda 48 758 latus. Kopējā saziedotā un piešķirtā naudas summa ir 34 315 latu, kā arī ziedoti materiāli. Neskatoties uz nozīmīgo atbalstu, šī summa ir daudz par mazu, lai norēķinātos ar visiem, kuri iesaistījušies lāču mājas būvniecībā.

«Gaujas nacionālā parka fonds» (GNP fonds) šobrīd aktīvi turpina meklēt finanšu līdzekļus, lai varētu pēc iespējas ātrāk norēķināties ar būvniekiem un pakalpojumu sniedzējiem. GNP fondam šobrīd pietrūkst 14 443,50 latu, lai norēķinātos ar visiem pakalpojumu sniedzējiem. Par finanšu trūkumu informētas arī atbildīgās institūcijas.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu