Ķīlis: Ja Saeima apstiprinās AIP kandidātus, nekas nemainīsies (24)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis pauž nožēlu par Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas balsojumu par Augstākās izglītības padomes (AIP) locekļu kandidatūrām, portālam «Apollo» pavēstīja ministra preses sekretārs Reinis Tukišs.

«Balsojums apliecina, ka komisija pārmaiņas augstākajā izglītībā atbalsta tikai vārdos, nevis rīcībās, kā arī sistēmas nevēlēšanos neko darīt un pretošanos iesāktajām reformām. Reformas nav iespējamas, ja Augstākās izglītības padomē ir tie paši cilvēki, kas tajā bijuši jau kopš 2008.gada. Šajā laikā padome nav darījusi neko, lai celtu augstākās izglītības kvalitāti, konkurētspēju un pieejamību. Ir pamats uzskatīt, ka, ja šis sastāvs tiks apstiprināts, līdzīgā garā tiks turpināts,» norāda ministrs.

Ķīlis norāda, ka ministrija argumentētā vēstulē Saeimas deputātiem un Izglītības komisijai jau pauda savas iebildes pret līdzšinējās padomes darbu.

Vislielākie iebildumi ministrijai ir pret līdzšinējo AIP vadītāju Jāni Vētru, kuram personisku būtu jāuzņemas atbildība par apšaubītā Studiju programmu izvērtējumam projekta vadību, kā arī padomes sliktu vadību.

«Vienlaikus uzskatu, ka, lai izbeigtu principu, ka savējiem lemj par savējiem, padomē jāstiprina LDDK un LTRK pozīcijas, jo līdz šim ministrija saņēmusi pamatotas sūdzības, ka darba devēju un uzņēmēju skatījums padomes darbā nav pienācīgi ņemts vērā,» sacīja «Ķīlis.

<strong><em>aeimas komisija izskatīšanai uz Saeimas sēdi virza AIP kandidātus.</em></strong>

Komentāri (24)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu