«Renault-Nissan» pārņems «AvtoVAZ» kontroli (12)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Francijas autoražotājs «Renault» un tā Japānas partneris «Nissan Motor Co.» trešdien parakstījuši vienošanos ar Krievijas valsts kompāniju «Rostehnologii» par kopuzņēmuma izveidi, kas nodrošinās tiem iespēju pārņemt kontroli pār Krievijas autobūves kompāniju «AvtoVAZ».

Līdz 2014.gadam «Renault-Nissan» aliansei piederēs 67,13% akciju kopuzņēmumā, kura nosaukums būs «Alliance Rostec Auto BV» un kam piederēs 74,5% «AvtoVAZ» akciju. Savukārt «Rostehnologii» piederēs 32,87% kopuzņēmuma akciju.

«Renault-Nissan» šajā aliansē paredzējuši investēt kopumā 23 miljardus rubļu (404,8 miljonus latu). Sagaidāms, ka līdz 2016.gadam «Renault-Nissan» un «Rostehnologii» pārvaldīs 40% Krievijas tirgus.

«Krievijas tirgu veido 2,9 miljoni automašīnu, un tas turpinās palielināties, lai līdz 2020.gadam sasniegtu četru miljonu atzīmi, kļūstot par lielāko tirgu Eiropā,» norāda «Renault-Nissan» vadītājs Karloss Gosns.

Viņš uzsvēra, ka «AvtoVAZ» vadība būs atbildīga par kompānijas rezultātiem un «Lada» zīmola izaugsmi.

«Mēs neesam ieinteresēti pārveidot «AvtoVAZ» par struktūrvienību. Mēs esam ieinteresēti spēcīgā kompānijā ar spēcīgu Krievijas identitāti,» sacīja Gosns.

Šis darījums ir milzīgs pavērsiens «AvtoVAZ», kura pastāvēšana 2008.gadā finanšu krīzes ietekmē tika apdraudēta.

«Renault» jau 2008.gadā iztērēja vienu miljardu dolāru, lai iegādātos 25% «AvtoVAZ» akciju.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu