Aculiecinieki sašutuši par to, kas notika «Tu-204» katastrofas vietā (82)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pēc lidmašīnas «Tu-204» katastrofas pie «Vnukovo» lidostas Krievijā, vairāki aculiecinieki, tostarp autovadītāji, kas tobrīd brauca pa Kijevas šoseju, pastāstījuši par redzēto.

Kāds aculiecinieks kaimiņvalsts medijiem pastāstījis, ka lidmašīna aizdegusies, taču lidostas darbinieki to operatīvi nodzēsuši.

«Te bija kā ellē, šeit bija milzīgs skaits cilvēku, visapkārt skanēja raudas, kliedzieni. Tualetes un kafejnīcas bija pārpildītas, bija ļoti daudz cilvēku. Viņi jūsu sliktākajā dzīves dienā vienkārši sanāca kā uz «Mc Donald’s,» sašutis ir aculiecinieks Valērijs Caturjans.

Kāds cits aculiecinieks pastāstīja, ka bijis ceļā uz Maskavu, kad pēkšņi ieraudzīja dūmus: «Automašīnas sāka bremzēt, uz brauktuves atradās lidmašīnas priekšējā daļa un tai dega labais spārns.»

Viņš norādīja, ka blakus «Tu-204» stāvēja divi jauni cilvēki, kuri esot bijuši lidmašīnas apkalpes locekļi. Viņi bijuši šoka stāvoklī un nav varējuši atbildēt uz jautājumiem.

Aculiecinieks Aleksejs telekanālam «Rossija 24» pastāstīja, kā no lidmašīnas tika iznests vīrietis, kurš bija smagā stāvoklī. «Meklēja automašīnu, kurā viņu novietot, bet vieglajās automašīnās to neizdevās izdarīt. Tad apturēja mikroautobusu, izsēdināja visus pasažierus, cietušo novietoja tur un veda uz slimnīcu.»

Aleksejs norādīja, ka vairāki autovadītāji atsaucās uz lūgumu iedot aptieciņu, vairāki cilvēki tiešām palīdzēja, deva aptieciņas un palīdzēja pārnest cietušos, taču lielākā daļa vienkārši stāvēja, skatījās un notiekošo filmēja savos mobilajos tālruņos.

Kāds cits aculiecinieks un stāstījis, ka līdz glābšanas dienestu atbraukšanai cietušos no lidmašīnas iznesa autovadītāji, lai gan to nevarēja darīt, jo vairākiem cietušajiem bija lauztas muguras un kājas.

Komentāri (82)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu