«Škoda» automašīnu tirdzniecība pērn sasniegusi rekordu (19)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

 Vācijas autobūves koncerna «Volkswagen» Čehijas zīmols «Škoda Auto» pērn pārdevis 939 200 automašīnas, kas ir par 6,8% vairāk nekā 2011.gadā, teikts piektdien publiskotajā kompānijas paziņojumā.

Tādējādi «Škoda» automašīnu tirdzniecība pagājušajā gadā sasniegusi visu laiku augstāko līmeni. 2011.gadā kompānija pasaulē pārdeva 879 200 automobiļus.

«Škoda» automašīnu tirdzniecība pērn pieaugusi visos tirgos, izņemot krīzes skartajā Rietumeiropā. Kompānijas pārdošanas apjoms Krievijā pieaudzis par 33,7% un ir gandrīz 99 100 automobiļi, bet Ķīnā tas palielinājies par 7,1% - līdz 235 700 vienībām.

«Škoda» kopīgi ar Dienvidkorejas uzņēmumu «Hyundai» un Japānas autobūves kompānijas «Toyota Motor» un Francijas autobūves koncerna «PSA Peugeot Citroen» kopuzņēmumu «TPCA Czech» 2011.gadā nodrošinājusi 22% no Čehijas rūpniecības apjoma.

Šie trīs autoražotāji galvenokārt eksportē uz Eiropas Savienības rietumu valstīm, jo sevišķi uz Vāciju.

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu