Skatīs «Krājbankas» administratora prasību pret bankas kādreizējo vadību (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Lita Krone/LETA

Rīgas apgabaltiesā pērn tika ierosināta lieta pēc AS «Latvijas Krājbanka» («Krājbanka») administratora SIA «KPMG Baltics» prasības pret bankas bijušo vadību par ķīlas līgumu atzīšanu par spēkā neesošiem un parādu piedziņu, kas tiks skatīta 8.oktobrī, aģentūra LETA uzzināja apgabaltiesā.

Kā aģentūru LETA informēja «KPMG Baltics» sabiedrisko attiecību konsultants Oskars Fīrmanis, prasība tiesā iesniegta par nodrošinājuma līgumu atzīšanu par spēkā neesošu. «Ir atklājies, ka «Krājbanka» ir devusi finanšu ķīlu kā nodrošinājumu ar bijušajiem akcionāriem saistītām sabiedrībām, bet tagad šie līgumi tiek apstrīdēti un debetētā nauda atprasīta,» skaidroja Fīrmanis.

Fīrmanis gan nevarēja pateikt precīzu summas apmēru, kādu administrators vēlas piedzīt no atbildētājiem, jo summa mainoties, tomēr viņš norādīja, ka tie «varētu būt vairāki desmiti miljonu latu».

Prasība apgabaltiesā tika celta pret «Krājbankas» padomes priekšsēdētāju Raimondu Baranauski, viņa vietnieku Aleksandru Antonovu, bankas līdzīpašnieku Vladimiru Antonovu, bankas prezidentu Ivaru Priedīti, valdes locekļiem Mārtiņu Zalānu, Svetlanu Ovčiņņikovu un Dzintaru Pelcbergu, Lietuvas banka «Snoras» viceprezidentu Nagli Stanciku, «Snoras» uzraudzības padomes locekli Oļegu Suhorukovu, kā arī «Meinl Bank» un «Melfa Group Ltd.», norādīja Fīrmanis.

Plašākus komentārus par prasību Fīrmanis nesniedza.

Kā ziņots, Rīgas apgabaltiesa 2012.gada maijā nolēma sākt «Krājbankas» bankrotu. Bankrotu lūdza sākt «Krājbankas» administrators - revīzijas kompānija «KPMG Baltics» -, kas secināja, ka neviens no četriem saņemtajiem bankas sanācijas priekšlikumiem nav realizējams. Arī Finanšu un kapitāla tirgus komisija apstiprināja bankrota procedūru kā bankas maksātnespējas risinājumu.

Maksātnespējīgās «Krājbankas» administrators pērn lūdza Valsts policiju (VP) izvērtēt, vai banka nav tīši novesta līdz maksātnespējai. Administrators VP lūdzis vērtēt, vai «Krājbankas» toreizējo amatpersonu darbībās nav saskatāmas to Krimināllikuma (KL) pantu pazīmes, kas paredz atbildību gan par tīšu juridiskās personas novešanu līdz maksātnespējai, gan krāpšanu.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu