Noliedz, ka balsojums par valsts kontrolieri ietekmēs sarunas par satiksmes ministra amatu (12)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

«Vienotības» Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis un neatkarīgais deputāts Klāvs Olšteins noliedz, ka pie frakcijām nepiederošo deputātu balsojums par valsts kontroliera amata kandidātiem ietekmēs sarunas par nākamo satiksmes ministru.

Zaķis aģentūrai LETA tāpat skaidroja, ka neatkarīgo deputātu nostāja šajā jautājumā bija zināma, turklāt viņu balsis šajā gadījumā neesot bijušas izšķirošas.

Arī Olšteins aģentūrai LETA noliedza, ka abi šie jautājumi būtu saistīti. Viņš skaidroja, ka daļa no neatkarīgajiem deputātiem neizmantoja iespēju balsot «par» kādu no kandidātēm, jo Saeimas Juridiskais birojs nav vēl sniedzis atzinumu par to, vai Elita Krūmiņa varēs ieņemt valsts kontrolieres amatu visu pilnvaru laiku.

Kā ziņots, Saeima šodien par valsts kontrolieri ievēlēja līdzšinējo Valsts kontroles padomes locekli Krūmiņu.

Krūmiņas ievēlēšanu atbalstīja politiskie spēki, kuri izvirzīja viņu šim amatam, proti, Reformu partija un nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK, tāpat par viņas ievēlēšanu balsoja arī apvienību «Saskaņas centrs» pārstāvošie deputāti, Zaļo un zemnieku savienības pārstāvji, kā arī pie frakcijām nepiederošie parlamentārieši Elīna Siliņa un Jānis Upenieks.

Savukārt par Rutkovsku balsoja «Vienotības» deputāti, bet par nederīgām tika atzītas Guntara Bilsēna (RP), Jāņa Dūklava (ZZS), Riharda Eigima (ZZS), Aleksandra Jakimova (SC), Andreja Judina (V), Jāņa Junkura, Ojāra Ērika Kalniņa (V), Klāva Olšteina un Viktora Valaiņa vēlēšanu zīmes.

LETA jau ziņoja, ka satiksmes ministrs Aivis Ronis nolēmis pamest savu amatu.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu