BMW un «Toyota» veidos kopējus sporta automobiļus (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Pagājušajā mēnesī abi uzņēmumi vienojās, par kopējas platformas izstrādāšanu uz kuras tiks būvēti vismaz divi dažādi sporta automobiļi.

No «Toyota» puses jaunais projekts varētu nozīmēt «Supra» atgriešanos sporta automobiļu pasaulē, par ko neoficiāli vairakkārt ir ieminējušies augsta ranga «Toyota» darbinieki. Savukārt saskaņā ar «Motor Trend» neoficiālo informāciju BMW uz jaunās platformas varētu būvēt gan jaunās paaudzes Z4 modeli, gan arī atdzīvināt 8-sēriju.

Šāda veida sadarbība auto pasaulē ir devusi divus lieliskus modeļus «Toyota GT86» un «Subaru BRZ». Abi auto ir lieliskas kvalitātes un ieguvuši daudzus prestižu apbalvojumus. Paredzams, ka arī šis projekts izvērtīsies gana veiksmīgs abiem uzņēmumiem.

Abi uzņēmumi nesāks darbu no nulles, bet gan uzlabos jau esošo platformu uz kuras tiek būvēti jau pieminēti «Toyota GT86» un «Subaru BRZ».

Jaunās paaudzes «Supra» konceptu varētu sagaidīt jau 2013.gada Tokijas auto izstādē un ražošanai gatavu modeli ap 2016.gadu.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu