«Volvo Cars» likvidēs 1000 darba vietu (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Zviedrijas autobūves kompānija «Volvo Cars Corp.», kas pieder Ķīnas autoražotājam «Zhejiang Geely Holding Group», līdz šā gada beigām gatavojas likvidēt līdz pat 1000 darba vietu, zviedru raidorganizācijai SVT pavēstīja uzņēmuma vadītājs Hokans Sāmuelsons.

«Jums nepieciešams pielāgoties realitātei,» intervijā norādīja Sāmuelsons. Tikmēr «Volvo Cars» preses pārstāvis Zviedrijas radio pavēstīja, ka «līdz šā gada beigām mūsu skaits būs par 1000 mazāks».

Kompānija jau pērn likvidēja 1100 darba vietu, lielāko daļu darbinieku atlaižot montāžas rūpnīcās. Turpretī jaunākā darba vietu likvidēšana skars biroja darbiniekus, ziņo SVT. «Volvo Cars» septembrī ziņoja, ka tas nodarbina 22 400 cilvēku.

SVT arī norāda, ka kompānija drīzumā uzsāks izmaksu samazināšanas programmu 1,5 miljardu kronu (124,8 miljonu latu) apmērā, ņemot vērā pārdošanas apjoma kritumu. «Volvo Cars» pērn pārdeva 422 000 automašīnu, kas ir par 6% mazāk nekā 2011.gadā.

Kā ziņots, ASV koncerns «Ford Motor Co.» Zviedrijas autoražotāju 2010.gadā pārdeva Ķīnas autobūves uzņēmumam «Geely». Taču kopš tā laika «Volvo Cars» piedzīvojis tirgus daļas un ienākumu kritumu.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu