Prezidents situāciju koalīcijā salīdzina ar «Nāves ēnā» (93)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts prezidents Andris Bērziņš šābrīža situāciju koalīcijā salīdzina ar Rūdolfa Blaumaņa noveli «Nāves ēnā», tomēr paužot cerību, ka partijas var «uzpūst vēju, lai tas ledus gabals nokļūst cietzemē vēl pietiekami liels.»

Intervijā LNT raidījumā «900 sekundes» Bērziņš notiekošo koalīcijā vērtēja kā neloģisku, taču pieļāva, ka to ietekmē vēlēšanu tuvums.

Viņš aicinājis koalīcijas partijas izvērtēt situāciju un tās nopietnību, un darīt darbus, nevis meklē vieglākos veidus, kā gūt sev īslaicīgu popularitāti.

Lūgts komentēt Nacionālās apvienības (NA) rīcību, neatbalstot Satiksmes ministrijas Valsts sekretāra Anrija Matīsa kandidatūru ministra amatam, prezidents norādīja: «Man ir tā sajūta, ka viņi jūtas nenovērtēti, un viņiem ir par maz ietekmes. Tas varētu būt viens no iemesliem, bet katrs gadījums ir individuāls.»

Vaicāts, vai Matīsa kandidatūra ir piemērota ministra amatam, prezidents norādīja, ka pati izvēle ir loģiska un atbilstoša situācijai, un ir neilgs laiks līdz sāksies nākamā vēlēšanu kampaņa, taču, ieliekot jaunu cilvēku, tiktu pārrauta pēctecība.

Prezidents pauda, ka Matīss ir pieredzējis speciālists daudzās jomās un «lielos vilcienos» saprot situāciju.

Bērziņš pauda neizpratni par «Nacionālās apvienības» argumentiem, vainojot Matīsu dažādās neveiksmēs, jo kur tad ir ministra vaina, ņemot vērā to, ka Matīss kā Valsts sekretārs strādājis ar daudziem ministriem.

Komentāri (93)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu