Automašīnas apskādē visneiedomājamākajos veidos (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Bērna zīmējumi uz auto durvīm, uz motora pārsega sviestas jēlas olas, strīdā par vietu autostāvvietā sadauzīts automašīnas logs - tie ir tikai daži no gadījumiem, ko 2012. gadā izvērtējuši AAS «Baltijas Apdrošināšanas Nams» KASKO atlīdzības speciālisti.

Kopumā apdrošinātājs pērn saņēmis vairāk nekā 3 000 KASKO atlīdzības pieteikumu, no kuriem trešo personu netīša vai ļaunprātīga rīcība bija otrs biežākais veids, kā automašīnām tika radīti bojājumi (22% no visiem pieteikumiem).

«Apskatot tieši trešo personu radītos bojājumus automašīnām, visbiežāk izplatīti ir gadījumi, kad automašīnas tiek noskrāpētas vai iebuktētas autostāvvietās un brauktuvju malās. Tomēr ik gadu saņemam arī tādus atlīdzības pieteikumus, kas pārsteidz pat pieredzes bagātākos apdrošināšanas speciālistus,» informē Uģis Ieviņš, AAS «Baltijas Apdrošināšanas Nams» valdes loceklis.

«Dažas no 2012. gadā iesniegtajos atlīdzības pieteikumos izklāstītajām situācijām līdzinās Holivudas cienīgiem spriedzes filmu sižetiem. Piemēram, kādam automašīnas īpašniekam apstāšanās lielveikala autostāvvietā izvērtās par nervus kutinošu situāciju, jo kāds cits autovadītājs uzskatīja, ka brīvā vieta ir paredzēta viņa automašīnai. Savu neapmierinātību kareivīgi noskaņotais vīrietis pauda, dauzot klienta automašīnas motora pārsegu un logu. Situāciju vēl pārsteidzošāku padarījis fakts, ka bojājumi automašīnai radīti, sitot ar ieroci,» stāsta Ieviņš.

Nereti automašīnas tiek bojātas arī ģimenes locekļu nevērīgas rīcības dēļ. Pērn reģistrēts gadījums, kad kāds bērns, labu gribēdams, izdaiļojis savu vecāku automašīnu, uz auto durvīm ar akmeni ieskrāpējot zīmējumus. Kādam citam klientam strīds ar draudzeni beidzās ar autoavāriju, jo strīda karstumā autovadītājam blakus sēdošā draudzene parāvusi automašīnas stūri, kā rezultātā automašīna nobraukusi no ceļa.

Sākoties pavasara sezonai, automašīnu īpašniekiem jāuzmanās ne tikai no krītošām lāstekām, bet arī no krītošiem priekšmetiem no daudzdzīvokļu ēku logiem. «Veicot spodrības darbus pavasarī, kādai sievietei no rokām izkrita logu mazgājamā birste, kas neveiksmīgas sakritības rezultātā piezemējās tieši uz kaimiņa automašīnas jumta,» vēl vienu gadījumu atminas Ieviņš.

Kā liecina uzņēmuma KASKO atlīdzības pieteikumu 2012. gadā analīze, automašīnas visbiežāk tiek bojātas ceļu satiksmes negadījumos (77%) un trešo personu prettiesiskas rīcības rezultātā (22%). Automašīnu aizdegšanās, zādzības un dabas stihiju radīti bojājumi pagājušajā gadā kopā sastādīja 1% no visa KASKO atlīdzību pieteikumu skaita.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu