Dīzeļdegviela strauji kļūst populāra (14)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Viena no pasaules vadošajām naftas kompānijām «ExxonMobil» uzskata, ka ap 2020.gadu dīzeļdegviela popularitātes ziņā apsteigs benzīnu un kļūs par vadošo pasaules degvielas veidu.

Dīzeļdegvielas straujā popularitāte ir skaidrojama ar pieaugošo pieprasījumu pēc ekonomiskiem automobiļiem ar neliela izmēra dīzeļmotoriem. Līdzīgā situācijā ir nonākuši kravas automobiļi, kuri lielākoties ir pārgājuši uz dīzeļmotoriem.

Saskaņā ar «ExxonMobil» ziņojumu pieprasījums pēc benzīna turpmākos gadus paliks salīdzinoši nemainīgs, taču pieprasījums pēc dīzeļdegvielas varētu pieaugt par 65% nākamo 27 gadu laikā. Savukārt jaunattīstības valstīs pieagums varētu sasniegt pat 80%.

Naftas kompānija paredz arī to, ka līdz 2025.gadam ievērojami samazināsies hibrīdautomobiļu cenas un tie kļūs daudz populārāki. Saskaņā ar «ExxonMobil» pētījumu, 2040.gadā no visiem pasaules automobiļiem 40% būs tieši hibrīdi.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu