Aprīlī atklās automodelisma trasi Limbažos (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Pēc divām nedēļām, 5.aprīlī, tiks atklāta automodelisma trase Limbažos, kur 2014.gadā plānots rīkot Ziemeļeiropas un pasaules čempionātus, aģentūru «LETA» informēja Limbažu novada Tūrisma informācijas centra vadītāja Ilze Millere.

2014.gada maijā vai jūnijā jaunizveidotajā Limbažu automodelisma trasē plānots rīkot Ziemeļeiropas čempionātu, bet laikā no 3.oktobra līdz 11.oktobrim - pasaules čempionātu trases automodelismā. Kā norāda Millere, jau trases būvniecības laikā īpaša uzmanība pievērsta tam, lai uz šīs trases varētu rīkot starptautiskas sacensības.

Pēc Latvijas sportistu veiksmīgā starta 2011.gada oktobrī pasaules čempionātā trases automodelismā, kas norisinājās Brazīlijā, Latvija ieguva tiesības rīkot 2014.gada pasaules čempionātu, un Limbažu jaunizveidotā trase ir viens no kandidātiem, kur tas varētu tikt rīkots.

Kā tika paredzēts 2011.gada augustā noslēgtajā Limbažu novada pašvaldības līgumā ar Sindi pašvaldību Igaunijā par dalību Igaunijas-Latvijas programmas projektā par automodelisma attīstību, abās pašvaldībās tika izveidotas automodelisma trases, kā arī nodrošinātas bērnu un jauniešu apmācības un sacensības šajā nodarbē. Jaunizveidotā trase Limbažos ir aptuveni 30 metrus gara, ar astoņiem celiņiem, pastāstīja Millere.

Pašas trases izmaksas bijušas 7500 latu, taču kopumā projekts izmaksājis 11 935 latus. To finansējis Eiropas Reģionālās attīstības fonds ar pašvaldības līdzfinansējumu 15% jeb 1790 latu apmērā. Projekta izdevumos iekļauti un lielāko atlikušo budžeta daļu aizņem izdevumi Sindi un Limbažu jauniešu pieredzes apmaiņas sacensību organizēšanai, norāda Millere.

Kaut arī projekts noslēgsies jau vasarā, Millere norāda, ka automodelisma aktivitātes ar to nebeigsies. «Pēc projekta beigām paralēli pašvaldību finansējumam, tiks meklēti arī citi finansējuma avoti, lai nodrošinātu dalību sacensībās un citās plašākās aktivitātēs. Pulciņu nodarbības plānots finansēt par valsts un pašvaldības finansējumu.»

Limbažu jaunieši jau piedalījušies pirmajās sacensībās Sindi, kas tika organizētas 2012.gada oktobrī. Pirmā igauņu jauniešu uzņemšana Limbažos būs 5.aprīlī un 6. aprīlī, kad tiks atklāta trase. Projektā paredzētas vairākas šādas sacensības, kas plānotas līdz 13.jūnijam, kad ir projekta realizācijas beigu termiņš. Tāmē iekļauti arī informatīva bukleta sagatavošanas izdevumi un administratīvās izmaksas.

5.aprīlī automodelisma trases Limbažos atklāšanā piedalīties aicināti arī Latvijas-Igaunijas pārrobežu projekta tehniskā sekretariāta darbinieki no Tartu, kā arī darbinieki no Valsts reģionālās attīstības aģentūras, kas pārrauga projektu. Atklāšanā piedalīsies arī sadarbības partneri no Rīgas un atsevišķām Vidzemes pilsētām, pastāstīja Millere.

Trases automodelisms ir tehnisks sporta veids, kur dalībnieki sacenšas ar pašizgatavotiem miniatūriem, elektriski vadāmiem automobiļu modeļiem, kuri brauc pa speciāli izveidotu trasi ar īpašām rievām jeb sliedēm. Šī aizraušanās jauniešu vidū Latvijā ir ieguvusi lielu popularitāti un ar to iespējams nodarboties ne tikai Rīgā, bet arī Valmierā, Ventspilī, Mazsalacā, Jelgavā, Daugavpilī un vairākās citās pilsētās.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu