«Nordea» maratona rīkotājs: Notikumi Bostonā ietekmēs arī sacensības Rīgā (26)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Krakops/LETA

Pēc traģiskajiem sprādzieniem Bostonas maratonā gaidāmas jūtamas izmaiņas arī citu pasaules lielāko maratonu norisē, bet arī maijā paredzētā «Nordea» Rīgas maratona rīkotāji gatavojas ieviest stingrākus drošības pasākumus, izteicies Rīgas maratona organizatoru komandas vadītājs Aigars Nords.

Jau ziņots, ka pie Bostonas maratona finiša līnijas pirmdienas pēcpusdienā notika divi sprādzieni, kuros nogalināti vismaz trīs cilvēki, bet vairāk nekā 140 tika ievainoti.

«Ļoti žēl, ka šāda traģēdija ir piemeklējusi tieši maratonu un skriešanu, kas ir cilvēkus ļoti vienojošs sporta veids,» aģentūrai LETA izteicās Nords. «Notikušais ir nožēlojams un bezjēdzīgs terorisma akts, kāds vienkārši nedrīkstēja notikt.»

«Notikušais noteikti ietekmēs visus pasaules lielākos maratonus, kā Ņujorkā un Londonā. Tur sportistus un skatītājus noteikti sagaidīs daudz drošības pasākumu, bet Latviju tas tomēr skars mazāk, jo neesam globālo teroristu redzeslokā,» uzskata Nords, kura rīkotais ievērības cienīgas maratons notiks 19.maijā.

«Protams, arī mūs notikušais kaut kādā mērā ietekmēs. Domāsim par to, kā uzlabot drošību, taču pārspīlētus pasākumus var negaidīt, jo skaidri apzināmies notikušā globālo kontekstu,» izteicās Nords, akcentējot, ka drošība ir galvenā prioritāte jebkuru masu pasākumu organizatoriem, jo notikumi Bostonā pierāda, ka no šādām traģēdijām pilnībā pasargāts nav neviens. «Skrējēju sabiedrību tas nesašķels, jo esam ļoti vienota cilvēku grupa.»

Nords nevarēja komentēt, kādi tieši drošības pasākumi būs gaidāmi «Nordea» Rīgas maratonā, jo par tiem vēl tiks lemts.

«Uzmanību drošībai pievērsīsim tikpat daudz, cik to vajadzētu darīt jebkurā publiskajā pasākumā. Drošība šajā laikā un gadsimtā ir jebkura liela pasākumu rīkotāju prioritāte,» izcēla Nords.

Maratons Rīgā notiek kopš 1991.gada, un pagājušajā gadā pasākums pulcēja 18 180 dalībnieku no 59 pasaules valstīm. «Nordea» Rīgas maratons ir saņēmis prestižo Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) «Bronzas» kvalifikācijas zīmi - tas joprojām ir vienīgais maratons Ziemeļeiropā un viens no tikai 44 maratoniem pasaulē ar augsto IAAF novērtējumu.

Komentāri (26)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu