Pļaviņš: Sākums ir identisks tam, kāds tas bija ar Šmēdiņu (14)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/Apollo

Latviešu pludmales volejbolists, Londonas olimpisko spēļu medaļnieks Mārtiņš Pļaviņš sarunā ar «Apollo» atzīst, ka sākums kopīgai karjerai ar Jāni Pēdu ir identisks tam, kāds tas bija duetā ar Jāni Šmēdiņu.

Jautāts par to, vai puišiem pietiks finanšu resursu, lai izbraukātu visus Pasaules kausa posmus, Mārtiņš smejoties rāda uz atbalstītāju zīmoliem, kas rotā sportista kreklu. «Šobrīd notiek ļoti aktīvs darbs ar sponsoriem. Es esmu Latvijas Olimpiskās vienības A sastāvā, plus mums katram minimālo summu dod Rīgas dome, bet Jānim [Pēdam] palīdz arī Latvijas Volejbola federācija. Sākumam pietiek un jācer, ka vismaz sezonas pirmo daļu par naudu nebūs jādomā. Pēc tam skatīsimies, kā būs ar treneri [Aigaru Birzuli], kurš pēc posma Argentīnā plāno vairāk strādāt ar jaunajiem pludmales volejbolistiem. Tādā gadījumā finanses varētu pietikt vēl ilgākam laika posmam.»

«Vai trenera nebraukšana līdzi nebūs mīnuss? Treneris vairāk ir nepieciešamas tieši sagatavošanās posmā un sezonas sākumā. Kad posmi būs Eiropā, nebūsim ieinteresēti turnīra mājvietā uzturēties ne dienu ilgāk, jo tās ir papildus izmaksas. Paši pirms konkurentu spēles varam uzstādīt kameru, pēc tam nofilmēto noskatīties un parādīt trenerim,» skaidro Pļaviņš.

Lūgts salīdzināt, kāds ir kopīgās karjeras sākums duetā ar Pēdu un kāds tas bija pārī ar Jāni Šmēdiņu, Mārtiņš atzīst, ka, viņaprāt, situācija esot identiska. «Ar Šmēdiņu pirmajā posmā aizbraucām uz Ķīnu, uzpūta vējš un mēs zaudējām pretiniekiem, kuriem turpmākajā karjerā vairs ne reizi nezaudējām. Manuprāt, šobrīd situācija ir tāda pati - pirmajā turnīrā zaudējām komandām, kurs mums ir jāuzvar, kad ieiesim formā

«Šobrīd matemātika ir vienkārša. Kamēr Latvijai ir divas vietas pamatturnīrā, mums katrās sacensībās ir jānospēlē labāk par Tomu Šmēdiņu un Ruslanu Sorokinu. Kad nospēlēsim sešos posmos, tad jau varēsim sākt rēķināt arī citu valstu pāru izcīnītos punktus,» norāda pludmales volejbolists.

«Nedomāju, ka mūsu pāra spēle ievērojami atšķirsies no tās, kāda tā bija man kopā ar Šmēdiņu. Iesākumam būtu ļoti labi, ja izdotos iegūt devītās vietas, jo tas nozīmētu vismaz piecas spēles turnīrā, kas palīdzētu Jānim ātrāk sajust savu bloku - kad jālec uz sitienu, kad uz māņsitienu un kad jāatkāpjas no tīkla. Kad to izdosies sajust, tas būs liels solis uz priekšu. Pie tā arī šobrīd treniņos strādājam,» piebilst Mārtiņš.

Jāpiebilst, ka Pasaules kausa pirmais posms tiks aizvadīts jau nākamnedēļ Ķīnā. Pamatturnīrā spēlēs Pļaviņš/Pēda un Toms Šmēdiņš/Ruslans Sorokins, bet no kvalifikācijas turnīru sāks Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš.

<span class="username js-action-profile-name">@<b>Apollo_sport</b></span>

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu