VL-TB/LNNK nepauž skaidru atbalstu Dombrovskim (34)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Renāte Briede/LETA

Nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) pagaidām nepauž skaidru nostāju jautājumā par iespējamo izglītības un zinātnes ministra nomaiņu, norādot, ka lēmumu pieņems pēc rītdienas frakcijas sēdes.

Kā ziņots, iepriekš nacionālās apvienības deputāts Imants Parādnieks aģentūrai LETA sacīja, ka VL-TB/LNNK būtu gatava pretendēt uz izglītības un zinātnes ministra amatu Roberta Ķīļa atkāpšanās gadījumā.

Nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš šodien pēc koalīcijas padomes sēdes bija izvairīgs, atbildot uz jautājumiem, vai VL-TB/LNNK varētu pretendēt uz izglītības un zinātnes ministra amatu. Viņš žurnālistiem norādīja, ka VL-TB/LNNK nolēma rīt sasaukt frakcijas sēdi plkst.13.30, kur uzklausīs un iztaujās kandidātu ministra amatam Vjačeslavu Dombrovski.

Bērziņš prognozēja, ka VL-TB/LNNK deputātiem būs vairāki jautājumi Dombrovskim, piemēram, nacionālās apvienības pārstāvjiem bija dažādi viedokļi par izglītības jomas reformu aspektiem, piemēram, Dombrovski varētu iztaujāt par viņa redzējumu attiecībā uz valsts valodas lomu augstākās izglītības sistēmā.

Taujāts, vai VL-TB/LNNK varētu pretendēt uz izglītības un zinātnes ministra amatu, Bērziņš vairākkārt atkārtoja, ka rītdienas frakcijas sēdē nacionālā apvienība uzklausīs Dombrovski un pieņems lēmumu.

Arī pie frakcijām nepiederošo deputātu līderis Klāvs Olšteins žurnālistiem sacīja, ka neatkarīgie deputāti tiksies ar Vjačeslavu Dombrovski un grib uzklausīt viņa redzējumu par risinājumiem nozarē. Olšteins arī piebilda, ka patlaban neredz būtisku problēmu, lai atbalstītu Dombrovska kandidatūru šim amatam.

Taujāts par to, vai Izglītības un zinātnes ministrijai (RP) jāpaliek Reformu partijas (RP) pārraudzībā, premjers Valdis Dombrovskis (V) uzsvēra, ka neizvirza nekādus priekšlikumus koalīcijas līguma pārskatīšanai un plāno pieturēties pie esošā līguma. Esošais koalīcijas līgums paredz, ka IZM pārrauga RP.

Paredzēts, ka pašreizējais ministrs Roberts Ķīlis iesniegs demisijas rakstu tad, kad koalīcijas partneri apstiprinās, ka Izglītības un zinātnes ministrija paliks RP pārraudzībā.

Kā ziņots, Saeima jau šonedēļ varētu lemt par Vjačeslava Dombrovska apstiprināšanu izglītības un zinātnes ministra amatā, ja koalīcijas partneri atbalstīs viņa kandidatūru, šodien pēc koalīcijas padomes sēdes žurnālistiem sacīja premjers.

Viņš norādīja, ka pašreizējā ministra Roberta Ķīļa veselības stāvoklis acīmredzami neļauj turpināt pildīt ministra pienākumus, līdz ar to Reformu partija (RP) pieņēmusi lēmumu par Ķīļa demisiju un izvirzījusi Vjačeslavu Dombrovski kā kandidātu šim amatam.

Komentāri (34)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu