«Toyota» peļņa biznesa gadā vairāk nekā trīskāršojas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Japānas autobūves kompānijas «Toyota Motor Corp.» tīrā peļņa pagājušajā biznesa gadā, kas noslēdzās martā, pieaugusi līdz 962,1 miljardam jenu (5,2 miljardiem latu), salīdzinot ar 283,5 miljardiem jenu (1,5 miljardiem latu) pirms gada, teikts trešdien publiskotajā uzņēmuma paziņojumā.

Peļņas pieaugums galvenokārt tiek skaidrots ar izmaksu samazināšanu un Japānas jenas vērtības kritumu, palīdzot padarīt Japānas eksportētājus konkurētspējīgākus ārvalstīs.

Turklāt «Toyota» pārdošanas apjoms biznesa gadā pieaudzis par 18,7% - līdz 22 triljoniem jenu (119,2 miljardiem latu). Kompānija šajā periodā pasaulē pārdevusi 8,87 miljonus automašīnu.

«Mēs piedzīvojām automašīnu pārdošanas apjoma pieaugumu, galvenokārt Ziemeļamerikā un Āzijā,» norādīja autoražotāja prezidents Akio Tojoda. «Toyota» prognozē, ka šis biznesa gads tiks noslēgts ar 1,37 triljonu jenu (7,4 miljardu latu) tīro peļņu.

Jau ziņots, ka «Toyota» pērn atguva pasaulē lielākā autoražotāja statusu, kas 2011.gadā tika zaudēts ASV gigantam «General Motors».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu