Muzeju naktī varēs izzināt alus darīšanas noslēpumus (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Alus darītava «Aldaris» jau otro gadu pēc kārtas Muzeju nakts ietvaros atvērs savas durvis visiem interesentiem. Tā būs lieliska iespēja iepazīties tuvāk ar alus brūvēšanu un vēsturi, apskatīt senus eksponātus un kolekcijas. Pirmo reizi plašāka sabiedrība varēs aplūkot «Aldara» veco vārītavu, kuras pirmsākumi meklējami tālajā 1865. gadā. Apmeklētāji alus darītavā būs gaidīti 18. maijā no plkst. 18:00 līdz 00:00.

«Pagājušajā gadā Muzeju naktī viesojās pārsteidzoši daudz interesentu. «Aldarī» pabija vairāk nekā 5000 apmeklētāju, kuri atzinīgi novērtēja mūsu iniciatīvu atvērt darītavu, lai iepazīstinātu ar alus kultūru un tradīcijām Latvijā! Tādēļ arī šogad piedalāmies Muzeju naktī un esam sarūpējuši interesantu izklaides programmu, kas būs vēl plašāka un daudzveidīgāka nekā pagājušajā gada,» atklāj «Aldara» komunikāciju direktore Laura Krastiņa.

«Aldara» apmeklētāji varēs izzināt ne tikai alus brūvēšanas noslēpumus zinošu gidu pavadībā, bet arī aplūkot veco vārītavu, kurā vēl joprojām atrodas katli no 19.gs. Tāpat varēs vērot, kā top koka alus mucas, apskatīt ekskluzīvu alus pudeļu, alus kausu un etiķešu kolekcijas, kā arī piedalīties dažādās meistarklasēs un alus degustācijā.

«18. maija vakarā savu pirmizrādi piedzīvos arī filma par alus darītavas «Aldaris» rašanos un tās attīstību līdz pat mūsdienām. Filmu varēs vērot vecajā alus vārītavā, un tā tiks izrādīta ik pēc 30 minūtēm,» saka Krastiņa.

Ir padomāts arī par bērnu izklaides programmu – dažādām piepūšamajām atrakcijām, rotaļām un zīmēšanas stūrīti.

Uz alus darītavu «Aldaris» var nokļūt ar sabiedrisko transportu – 5. tramvaju un 267. mikroautobusu. Privātajām automašīnām būs paredzēts īpašs stāvlaukums pretim «Aldara» centrālajai ieejai.

Alus darītava «Aldaris» atrodas Rīgā, Tvaika ielā 44. Muzeju naktī «Aldaris» būs atvērts no plkst. 18:00 līdz 00:00.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu