Neiedomājama nežēlība Jaunjelgavas vidusskolā: skolotāji bezspēcīgi (587)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Reuters/Scanpix

Jaunjelgavas vidusskolā kāds piektklasnieks nežēlīgi piekāvis pirmās klases skolēnu, vēsta TV3 raidījums «Bez tabu».

11 gadus vecs piektklasnieks kādu pirmās klases zēnu līdz asinīm ar kāju sitis pa kailu kājstarpi skolas tualetē. Kopš notikuma pagājis jau mēnesis, taču lietas izmeklēšana vēl nav uzsākta, un varmāka turpina šantažēt skolēnus un skolotājus, vēsta raidījums.

Izglītības kvalitātes valsts dienests veicis pārbaudi skolā un norāda, ka skolā darbojas psihologs, bet nav sociālā pedagoga, kas būtu nepieciešams. Psihologs ar cietušo zēnu pašlaik nestrādā, jo puisēns joprojām ārstējas mājās.

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas priekšniece Laila Rieksta-Riekstiņa norāda, ka bāriņtiesas pārstāvji uz šo skolu dodas reizi gadā, jo problēmas un vienaudžu vardarbība šajā skolā bijusi arī citās klasēs.

Rieksta-Riekstiņa norāda, ka skolai nevajadzētu vilcināties un par visiem gadījumiem ziņot policijai, jo policija var veikt arī preventīva rakstura pasākumus.

Šobrīd skolas pedagogi atkarīgi no policijas lēmuma, taču pagājis jau mēnesis un nekas joprojām nenotiek.

Jaunjelgavas vidusskolas direktore Lauma Mīlīga norāda - kamēr varmākas vaina nav pierādīta, viņa nevienu nevar vainot.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes kārtības policijas priekšnieks Gatis Strazdiņš savukārt apgalvo, ka nekas netiek novilcināts un materiāli tiek izskatīti normu robežās.Vietējie gan baumojot, ka vainīgā zēna tēvam esot draudzīgas attiecības ar policijas priekšniecību. Savukārt nepilngadīgo lietu inspektore saslimusi un pēc slimības devusies atvaļinājumā.

Tikmēr agresīvajam puisim tiekot nodrošināta pat atsevišķa skolotāja, kas ikdienā sēžot viņam klasē blakus. Šobrīd likums paredz, ka šādus pārkāpējus no pamatskolas izslēgt nevar, var vien piemērot audzinoša rakstura piespiedu līdzekļus un izteikt brīdinājumus un rājienus.

Komentāri (587)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu