«Borussia» Čempionu līgas finālā jāiztiek bez viena no līderiem (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Cirkšņa savainojuma dēļ vācu futbola zvaigzne Mario Gēce nepalīdzēs Dortmundes «Borussia» komandai sestdien gaidāmajā UEFA Čempionu līgas finālspēlē pret Minhenes «Bayern».

Zīmīgi, ka Gēcem šī būtu pēdējā spēle Dortmundes klubā, jo jau nākamajā mēnesī viņš pāries tieši uz «Bayern» komandu.

Divdesmit gadus vecais pussargs traumu guva 30. aprīļa Čempionu līgas pusfināla mačā pret Madrides «Real». Otrdien viņš tikai vienu stundu piedalījās «Borussia» komandas treniņā un pēc tā paziņoja, ka nespēs palīdzēt gaidāmajā finālmačā.

«Tas bija mans lielais mērķis - spēlēt finālā -, un es pēdējās dažas nedēļas smagi strādāju, lai to sasniegtu. Man patiesi žēl, ka nevaru palīdzēt komandai šajā nozīmīgajā spēlē. Es pilnībā paļaujos uz komandu un, protams, došos uz Londonu, lai puišus atbalstītu no laukuma malas,» trešdien paziņoja Gēce.

UEFA Čempionu līgas finālmačs notiks sestdien Vemblija stadionā Londonā starp «Borussia» un «Bayern», kas pusfināla spēlēs pārspēja divas Spānijas komandas - attiecīgi «FC Barcelona» un «Real».

Kā ziņots, Gēce no iepriekšējo divu sezonu Vācijas čempionvienības «Borussia» pārcelsies uz šīs sezonas bundeslīgas spēcīgāko komandu «Bayern» un par šo darījumu Dortmundes klubs saņems 37 miljonus eiro (26 miljonus latu). Līdz ar to Gēce, kura līgums ar «Borussia» bija spēkā līdz 2016. gadam, kļūs par visu laiku dārgāko Vācijas futbolistu.

Gēce kļuvis par pirmo nopietno papildinājumu nākamās sezonas «Bayern» komandai, kad tās vadīšanu pārņems spāņu treneris Hoseps Gvardiola.

Bavārijas reģionā dzimušais Gēce «Borussia» komandai pievienojās astoņu gadu vecumā, bet galvenajā komandā bundeslīgas mačā debitēja 2009. gadā, kad viņš bija tikai 17 gadus vecs. Pirmo maču Vācijas izlasē viņš aizvadīja vēl 2010. gada oktobrī, bet tagad Gēce valstsvienībā nospēlējis jau 22 mačus, izceļoties ar pieciem gūtiem vārtiem.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu