Skolas direktore: Vardarbīgi izlēcieni varmācībā vainotā skolēna uzvedībā līdz šim nebija novēroti (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:David Clow, CC licence

Vardarbīgi izlēcieni varmācībā vainotā Jaunjelgavas piektās klases skolēna uzvedībā iepriekš nav tikuši novēroti, laikrakstam «Latvijas Avīze» atzinusi Jaunjelgavas vidusskolas direktore Lauma Mīlīga.

Viņa stāsta, ka 5. klases skolniekam līdz šim bijušas nevis uzvedības, bet mācīšanās problēmas. Zēns izglītību apguvis pēc speciālas programmas, kas paredzēta bērniem ar mācīšanās traucējumiem. Kaut kādas disciplīnas problēmas zēnam «varbūt arī esot gadījušās», bet tas tādēļ, ka «viņš ir hiperaktīvais bērns», saka Mīlīga.

Tā kā ilgāk par 15 minūtēm uzmanību mācību stundā neesot spējis noturēt, viņam ļauts stundas laikā atstāt klases telpu.

«Mēs darījām visu, lai šim skolēnam nodrošinātu kvalitatīvu mācību procesu,» uzsver direktore, uzsverot, ka zēna uzvedībā vardarbīgi izlēcieni nav tikuši novēroti.

Mīlīga arī aicinājusi izvērtēt skolēniem domāto žurnālu un filmu un pat animācijas filmu sižetus, kur esot daudz vardarbības. «Lūk, šī ir problēma, kas jārisina valsts līmenī, bet šobrīd mēs strādājam ar sekām,» domā direktore.

17.maijā gan skola nosūtījusi bāriņtiesai informāciju, ka 5. klases skolēns regulāri pārkāpj iekšējās kārtības noteikumus, aizskarot klases biedrus un jaunākos skolēnus. Detalizēta informācija bāriņtiesai par notikušo netiekot sniegta.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu