Vai vēlēšanu rezultāts ieviesīs izmaiņas valdībā? Atbild Ušakovs, Ēlerte un Broka (172)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, kura pārstāvētais spēks «Saskaņas centrs»/«Gods kalpot Rīgai» ieguva lielāko balsu skaitu pašvaldību vēlēšanās uzskata, ka ir grūti spriest par to, kādas izmaiņas pēc šīm vēlēšanām iespējamas valdībā.

Ušakovs sarunā Latvijas Radio norādīja, ka jāskatās, kas notiks ar Reformu partiju, tāpat viņš pauda pārliecību, ka pārmaiņām būtu jābūt «Vienotībā», vienlaikus norādot, ka nākamajās Saeimas vēlēšanās nevarēs redzēt daudz partijas nosaukumu.

Tikmēr Sarmīte Ēlerte («Vienotība) pauda pārliecību, ka vēlēšanu iznākums nekādā veidā neietekmēs valdības koalīciju un pēc būtības šo divu dienu laikā nekas nav mainījies. Viņa ir pārliecināta, ka valdība nostrādās līdz 11.Saeimas termiņa beigām.

Nacionālās apvienības pārstāve Baiba Broka arīdzan neuzskata, ka vēlēšanu iznākums būtu pamats izmaiņām, jo ir virkne iesāktu darbu, kas būtu jāpabeidz.

Viņa norādīja, ka būs jāvērtē un jāskata «Saskaņas centra» Saeimas frakcijas vadītāja Andreja Klementjeva ierosinājumu, ka rudenī partija varētu rosināt pārskatīt valdības koalīcijas līgumu.

Kā ziņots, Klementjevs šorīt LNT raidījumā «900 sekundes» sacīja: «Vēlētāji ir izrādījuši lielu uzticību SC, un to vajadzētu realizēt arī valsts līmenī.»

«Mēs piedāvāsim pārskatīt koalīcijas līgumu. Tos deputātus parlamentā un ministrus, kas šajās pašvaldību vēlēšanās neguva vēlētāju uzticību, varbūt izvest no koalīcijas un piedāvāt tām politiskajām partijām, kas strādā un guva reālu atbalstu no vēlētājiem. Dot viņiem iespēju strādāt valdībā. Lai gadu pirms [Saeimas] vēlēšanām mēs varam pierādīt, ka varam un mākam strādāt,» sacīja Klementjevs.

Ierosinājumu pārskatīt koalīcijas līgumu SC varētu iesniegt rudenī.

Komentāri (172)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu