Jau gatavojas apstrīdēt vēlēšanu rezultātus (76)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Palēns/LETA

Reformu partija gatavojas apstrīdēt pašvaldību vēlēšanu rezultātus Daugavpilī, svētdien ziņo Latvijas Radio.

Partija sestdien notikušajās vēlēšanās fiksējusi pārkāpumus, kas, iespējams, izšķīris rezultātu.

Piemēram, fiksēti gadījumi, ka cilvēku vietā iecirknī jau ir nobalsots. Iespējams, tieši pārkāpumi atņēmuši partijai balsis un iespēju būt pārstāvētai domē.

Kā norāda «Mūsu partijas»/Reformu partijas deputāta kandidāte, bijusī Daugavpils vicemēre Līvija Jankovska, tikai divas balsis pietrūkušas, lai politiskais spēks iekļūtu domē.

Partija gatavo dokumentus, lai vērstos Centrālajā vēlēšanu komisijā.

Kā ziņoja LETA, pašvaldību vēlēšanās Daugavpilī ar 55 balsu pārsvaru uzvarējusi apvienība «Saskaņas centrs» (SC), otrajā vietā atstājot «Vienotības» Saeimas deputāta, bijušā pilsētas mēra Jāņa Lāčplēša «Latgales partiju», taču abi šie politiskie spēki domē ieguvuši pa četriem deputātu mandātiem.

5% barjeru Daugavpilī pārvarējušas vēl piecas vēlēšanu apvienības - «Attīstības partija» un partija «Alternative», kuras ieguvušas pa diviem deputātu mandātiem, kā arī «Daugavpils atdzimšana», «Sociālā taisnīguma partija»/«Tautas kontrole» un «Daugavpils - mana pilsēta», kuras ieguvušas katra pa vienam deputāta mandātam.

«Vienotība», Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), partija «Par dzimto valodu!», kā arī «Mūsu partija»/Reformu partija Daugavpils domē nav iekļuvušas, liecina CVK apkopotie provizoriskie rezultāti.

Vēlēšanās Daugavpilī piedalījušies 23 713 iedzīvotāji jeb 37,91% balsstiesīgo.

Komentāri (76)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu