Ēlerte: Man ir gana plašs atbalstītāju loks (117)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Partijas «Vienotība» mēra amata kandidāte Sarmīte Ēlerte ir gatava konstruktīvam darbam opozīcijā.

«Mums būs stipra frakcija un domāju, ka būs ļoti konstruktīvs darbs arī sadarbībā ar nacionālo apvienību opozīcijā,» aģentūrai LETA sacīja Ēlerte. Viņa bilda, ka domē no «Vienotības» ievēlētie deputāti esot ļoti laba komanda, proti, profesionāli cilvēki ar plašām zināšanām tādās jomās kā finanses, komunālie jautājumi, vide, sports, interešu izglītība u.c.

Lūgta novērtēt savu personīgo sniegumu vēlēšanās, Ēlerte sacīja: «Es domāju, ka starts ir normāls. Man ir gana plašs atbalstītāju loks, kas ir īpaši pielikuši plusus. Kā mēs redzam, arī visvairāk ir šie plusi «Vienotības» sarakstā. Ir cilvēki, kuriem droši vien mana skaidrā nostāja, iespējams, mazāk patīk. Tad vēl ir tādi, kas ir atstājuši sarakstu negrozītu.»

Ēlertei 9720 vēlētāji likuši plusa zīmi, bet 7829 viņas uzvārdu svītrojuši.

Taujāta par iespējām nenostrādāt Rīgas domē visu sasaukuma laiku, bet gan piedalīties Saeimas vēlēšanās, Ēlerte šādu iespēju neizslēdza, bet uzsvēra, ka par to neesot domājusi un tas būšot ne tikai viņas, bet visas «Vienotības» lēmums. «Tas nebūs mans lēmums vien. Tas būs «Vienotības» lēmums par to, kā labāk rīkoties.»

LETA jau ziņoja, ka pašvaldības vēlēšanās Rīgā uzvarējusi un vairākumu domē ar 39 no 60 vietām ieguvusi apvienība «Saskaņas centrs»/«Gods kalpot Rīgai» (SC/GKR), aģentūrai LETA apliecināja Rīgas pilsētas vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Juris Kokins.

Vēlēšanās noteikto 5% barjeru pārvarējusi un domē iekļuvusi arī nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) un partija «Vienotība», kas ieguvušas attiecīgi 12 un deviņas vietas.

SC/GKR Rīgā ieguvusi 58,54% vēlētāju atbalstu, VL-TB/LNNK - 17,86% un «Vienotība» - 14,13%.

Citi politiskie spēki 5% barjeru nav pārvarējuši.

No «Vienotības» domē iekļuvuši Olafs Pulks, Ints Dālderis, Sarmīte Ēlerte, Pēteris Vinķelis, Baiba Brigmane, Aigars Pētersons, Kārlis Strēlis, Valdis Gavars un Uģis Rotbergs.

Komentāri (117)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu