Ko par pašvaldību vēlēšanām Rīgā raksta ārvalstu mediji? (114)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rietumvalstu mediji Rīgas pašvaldības vēlēšanu iznākumu interpretē kā eiroskeptiķu uzvaru, savukārt Krievijas mediji - kā krievvalodīgo uzvaru.

Kopumā lielu uzmanību pasaules medijos pašvaldību vēlēšanas Latvijā nav izpelnījušās.

Biznesa izdevums «Dow Jones» uzsver, ka «Saskaņas centra» (SC) uzvara Rīgas pašvaldības vēlēšanās izgaismo faktu, ka daudzi Latvijas iedzīvotāji «vēl joprojām neatbalsta pievienošanos blokam [eirozonai]».

Pēc laikraksta novērtējuma, spēcīgais atbalsts SC izpaudies «tikai dažus mēnešus pēc SC deputātu balsojuma parlamentā pret administratīvajām procedūrām, kas būs nepieciešamas eiro ieviešanai un pašreizējās valūtas lata pakāpeniskai izņemšanai».

Arī valsts premjerministra Valda Dombrovska partijas «Vienotība» vājos rezultātus Rīgas pašvaldības vēlēšanās «Dow Jones» interpretē kā vēlētāju neapmierinātību Dombrovska atbalstam eiro ieviešanai.

Savukārt Krievijas medijos pārsvarā publicēti lakoniski apraksti par vēlēšanām, atsevišķiem izdevumiem norādot uz «krievu mēra pārvēlēšanu Rīgā».

Krievijas oficiālā aģentūra «Itar-Tass» ziņā par pašvaldību vēlēšanām pieminējusi arī nepilsoņu jautājumu un organizācijas «Nepilsoņu kongress» rīkotās «Nepārstāvēto parlamenta» vēlēšanas.

Komentāri (114)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu