Kariņš: «Vienotības» kampaņa nāca par labu VL-TB/LNNK (62)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Andrejs Baburovs/LETA

Eiropas Parlamenta deputāts Krišjānis Kariņš (V) uzskata, ka nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-TB/LNNK panākumi Rīgā bija balstīti uz «Vienotības» priekšvēlēšanu kampaņu.

Viņš «Vienotības» priekšvēlēšanu kampaņu vērtēja kā labu, taču tā nākusi par labu tieši nacionālajai apvienībai. «Ar kampaņu mēs aktualizējām jautājumu, kas aktuāls rīdziniekiem, bet daudzi acīmredzot nesaprata, ka ir jābalso par «Vienotību»», žurnālistiem pauda Kariņš. Tomēr ar labu kampaņu vien nepietiktu, lai daudzi balsotu par nacionālo apvienību - sava loma bijusi arī šī saraksta mēra amata kandidātei Baibai Brokai.

«Mūsu kļūda bija tā, ka mēs neuzrunājām mūsu pamata vēlētāju intereses, bet uzrunājām nacionālās apvienības jautājumu - kā mēs nodrošināsim latvisku Rīgu,» secināja Kariņš. Tāpēc «Vienotībai» Rīgā neizdevās panākt lielāku vēlētāju atbalstu. «Mēs bijām ieguldījuši kampaņā, kas nāca par labu nacionālajai apvienībai,» atzina eiroparlamentārietis.

Komentējot «Vienotības» Rīgas mēra amata kandidātes Sarmītes Ēlertes startu pašvaldību vēlēšanās Rīgā, viņš atzina, ka ir cilvēki, kuri citiem ļoti patīk, un ir tādi, kuri raisa divējādas sajūtas. Ņemot vērā, ka Ēlerte saņēma daudz svītrojumu jau Saeimas vēlēšanās un arī pašvaldību vēlēšanās, varot secināt, ka viņa ir kandidāts, kas izraisa divējādas izjūtas vēlētājos. Tāpēc, viņaprāt, partijām turpmāk būtu jāvērtē kandidātu izredzes tikt ievēlētiem.

Mācība labējiem politiķiem ir kopēju sarakstu neveidošana pirms vēlēšanām. Pēc Kariņa domām, «Vienotībai» kopā ar Reformu partiju un nacionālo apvienību bija nepieciešams izveidot kopējo sarakstu. Kā pamatojumu viņš minēja apvienības «Saskaņas centrs» panākumus, kas ir vienots bloks un gūst stabilu vēlētāju atbalstu. Svarīgi arī esot ieklausīties iedzīvotāju vēlmēs. «Daudzi latvieši nobalsoja par «Saskaņas centru», tātad nacionālais vai etniskais jautājums nav bijis izšķirošais. Tas liek domāt, ka etniskais dalījums valstī kopumā ir neauglīgs,» sacīja politiķis.

Jau ziņots, ka «Vienotība» Rīgā ieguvusi deviņas deputātu vietas. No «Vienotības» domē iekļuvuši Olafs Pulks, Ints Dālderis, Sarmīte Ēlerte, Pēteris Vinķelis, Baiba Brigmane, Aigars Pētersons, Kārlis Strēlis, Valdis Gavars un Uģis Rotbergs.

Komentāri (62)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu