Latviešiem zelts un sudrabs pasaules čempionātā galda hokejā (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Aizvadītajā nedēļā Norvēģijas pilsētā Stavangerā norisinājās 2013. gada Pasaules čempionāts galda hokejā. Pasaules čempiona gods pirmo reizi ticis latvietim Atim Sīlim, kurš finālā uzveica savu tautieti, kluba biedru un draugu – Edgaru Caicu., «Apollo» informēja Latvijas Galda hokeja federācija.

Latvijas izlase uz Stavangeru devās 16 cilvēku sastāvā – trīs junioru, trīs sieviešu, trīs veterānu konkurencē, kā arī 7 pieaugušo konkurencē.

Pasaules čempionāta otrajā dienā tika aizvadītas kvalifikācijas sacensības pieaugušo konkurencē un arī izšķirošie mači komandu sacensībās. Kā iepriekšējos čempionātos, arī šajā mūsu komanda bija starp favorītiem un arī šoreiz to apliecināja – otro reizi pēc četru gadu pārtraukuma iekļūstot finālā, kur pretī stājās atkal Krievijas izlase. Pēc daudzsološas pirmās kārtas, kurā mūsējie bija vadībā 4:1, tālāk vairs neveicās tik labi un jau trešo reizi nācās atzīt Krievijas komandas pārsvaru šajā čempionātā. Mūsējiem sudrabs un vicečempionu tituls.

Pēdējā čempionāta dienā tika noskaidrots uzvarētājs prestižākajā klasē – pieaugušo konkurencē. Arī šajā nominācijā starp favorītiem bija mūsējie – Atis Sīlis un Edgars Caics.

Iepriekš mūsējie pie medaļām šajā konkurencē nebija tikuši, taču šoreiz tas tika labots. Aizvadot cīņas finālgrupā (TOP 64), labākie 24 spēlētāji aizvadīja vēl izslēgšanas spēles. Šajā turnīra stadijā iekļuva pieci mūsu sportisti – iepriekš pieminētie Caics un Sīlis, Edgars Mucenieks, Jevgēņijs Zaharovs un Valts Smagars. Līdz pusfinālam tika abi favorīti – Caics un Sīlis, kur viņiem attiecīgi pretī stājās divkārtējais Eiropas čempions Ahti Lampi (Somija) un pašreizējais Eiropas čempions Maksims Borisovs (Krievija).

Abos pusfinālos ritēja spraiga un nervus stindzinoša cīņa, kurā bija nepieciešamas visas septiņas spēles (izšķirošajos mačos uzvarētājs tiek noskaidrots sērijā līdz kāda spēlētāja 4 uzvarām). Negaidīti un patīkami, ka izšķirošajās – septītajās sērijas cīņās – uzvarēja abi mūsu sportisti, kas nozīmēja, ka Pasaules čempionātā būs latvieši fināls, kas ir fenomenāls sasniegums latviešu sportā.

Finālā ar rezultātu 4:1 uzvaru izcīnīja Atis Sīlis. Rezultāti pa spēlēm sekojoši – 4:2, 1:6, 3:2, 7:1 un 3:2, turklāt pēdējā spēlē uzvarētāju bija nepieciešams noskaidrot pagarinājumā, kurā zelta golu iemeta Sīlis.

Līdz ar to – turpmākos divus gadus Pasaules čempiona kauss glabāsies Latvijā. Arī sudrabs un vicečempiona tituls ceļo uz Latviju – Edgaram Caicam.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu