Cietušas gandrīz visas Rīgas pils lielākās zāles; foto pirms ugunsgrēka (28)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Naktī notikušajā ugunsgrēkā cietušas gandrīz visas Rīgas pils lielākās zāles, aģentūrai LETA pastāstīja par situāciju Rīgas pilī informētas amatpersonas.

Gandrīz pilnībā izdegusi Sarkanā zāle, smagi cietusi arī Baltā zāle, tāpat postījumi nodarīti Svētku zālei, Sūtņu zālei un arī Ģerboņu zālei. Par to liecina arī aģentūras LETA notikuma vietas fotouzņēmumi.

Kā ziņots, vakar vakarā Rīgas pilī izcēlās ugunsgrēks, ko pēc vairāk nekā piecu stundu aktīva darba izdevies lokalizēt ap plkst.4. Nopostīta ap 3200 kvadrātmetru platība.

Ugunsgrēkā cietusi daļa Nacionālā vēstures muzeja krājumu, tiesa gan, cietušie eksponāti esot glābjami, šorīt intervijā LTV sacīja kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende. Pēc ministres vārdiem, nekas no krājumiem nav gājis bojā: daži muzeja priekšmeti cietuši smagi, citi - mazāk smagi, tomēr politiķe atteicās konkretizēt, kas tieši no krājumiem ir izpostīts.

Pēc viņas teiktā, naktī jau tika uzsākta Nacionālā vēstures muzeja krājumu, tajā skaitā 100 Latvijas nacionālo relikviju, pārvietošana uz drošākām telpām, kas turpināsies arī šodienas laikā.

Rīgas pils rekonstrukcijas darbu veicēja - pilnsabiedrības «SBRE» - dalībnieka būvfirmas SIA «Re&Re» pārstāve Mārīte Straume biznesa portālam «Nozare.lv» sacīja, ka būvnieki ir gatavi jebkādā iespējamā veidā palīdzēt ugunsgrēkā cietušajiem muzejiem, piemēram, pārvietot eksponātus uz citām telpām.

Kā apliecināja Jaunzeme-Grende, jau pirms vairākiem gadiem, tuvojoties Rīgas pils remontdarbiem, pieņemts lēmums pārcelt muzeju ekspozīcijas uz Pulka ielas krātuvēm. Tomēr krīzes laikā naudas trūkuma dēļ šo krātuvju remonts ieildzis, tādēļ muzeju ekspozīcijas un krājumi joprojām atradušies Rīgas pilī.

Rīgas pilij ir divas spēkā esošas apdrošināšanas polises kopsummā par 27,3 miljoniem latu, biznesa portālam «Nozare.lv» iepriekš apliecināja VAS «Valsts nekustamie īpašumi» pārstāve Daiga Laukšteina.

Komentāri (28)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu