Ugunsgrēka iemesli Rīgas pilī neskaidri; Rāvis būvnieku vainu noliedz (147)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas pils remontdarbu veicēja «SBRE» būvniecības uzņēmumiem «RE&RE» un «Skonto būve» pagaidām nav skaidri ugunsgrēka iemesli Rīgas pilī, taču savu vainu būvnieki noliedz.

Būvniecības uzņēmuma «RE&RE» biznesa attīstības un komunikācijas vadītāja Mārīte Straume aģentūrai BNS pastāstīja, ka pašlaik ir pāragri spriest kā vainas dēļ ugunsgrēks objektā ir izcēlies. «Šobrīd vēl ir pāragri spriest kā vainas dēļ ugunsgrēks objektā ir izcēlies. Mēs ļaujam speciālistiem strādāt pie iemeslu noskaidrošanas,» sacīja Straume.

Arī būvkompānijas «Skonto būve» valdes priekšsēdētājs Guntis Rāvis aģentūrai BNS sacīja, ka pagaidām nav iespējams pateikt ugunsgrēka iemeslus. «Prognozēt ugunsgrēka rašanās iemeslus pašlaik nebūtu labi - tos parādīs izmeklēšana. Es ugunsgrēka laikā biju uz vietas pie objekta un arī, runājot ar aculieciniekiem, varēja saprast, ka pirmās liesmas parādījās no muzeja daļas jumta un pēc tam, lielā vēja dēļ, tās tika pārnestas uz rekonstruējamo daļu. Tāpēc iespējams ugunsgrēks sākās muzeja daļā,» sacīja Rāvis.

Tāpat viņš uzsvēra, ka ugunsgrēka iemesls nevarētu būt būvnieki. «Būvnieki pie ugunsgrēka rašanās nevar būt vainīgi, jo šajā objektā jebkādi darbi ar atklātu liesmu ir aizliegti un mēs to ievērojam. Tāpat arī jāatzīmē, ka būvnieki savu darbu pabeidza septiņos vakarā un kā katru vakaru objektu apskatīja Militārā policija, kam tas tika nodots. Līdz ar to būvniekiem nevar būt sakars ar ugunsgrēku,» sacīja Rāvis.

Uzņēmuma vadītājs arī pastāstīja, ka pašlaik «Skonto būve» mēģina maksimāli koncentrēt spēkus, lai palīdzētu ugunsgrēka seku likvidācijā.

Jau ziņots, ka 20.jūnija vakarā sākās ugunsgrēks Rīgas pilī. Liesmu izplatību Rīgas pilī ugunsdzēsējiem izdevies ierobežot vien pulksten 3.53. Kopējā pils degšanas platība bijusi 3200 kvadrātmetru - jumta konstrukcijas un bēniņu telpa dega 2400 kvadrātmetru platībā,4.stāvs izdega 600 kvadrātmetru platībā, bet 3.stāvs - 200 kvadrātmetru platībā. Ēkā vēl ir gruzdošas un nelielas degšanas vietas, tāpēc dzēšanas darbi turpinās. To apgrūtina iebrukušais jumts, daudzas konstrukcijas ir jāpārcilā.

Pašlaik notiek Rīgas pils Priekšpils remonts, tādēļ Valsts prezidenta rezidence ir pārcelta uz Melngalvju namu. Saskaņā ar noslēgto līgumu ar VNĪ rekonstrukciju un restaurāciju Rīgas pils pirmās kārtas atjaunošanas darbus veic pilnsabiedrība «SBRE», kas ir būvniecības kompāniju «Re&Re» un «Skonto Būve» apvienība. Tehniskā projekta autors ir pilnsabiedrība «Pils Projekts», bet galvenais arhitekts - Artūrs Lapiņš. Būvuzraudzību veic «Būvalts».

Rīgas pils restaurācija un rekonstrukcija sākās pērnā gada beigās.

Komentāri (147)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu