Biedriņš - desmitais vislabāk apmaksātais «soliņa deldētājs» «Forbes» versijā (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Latviešu centra spēlētājs Andris Biedriņš ir uzskatāms par desmito apmaksātāko «soliņa deldētāju» pasaules sportā šogad, uzskata ietekmīgais ASV žurnāls «Forbes».

Aizvadītajā sezonā latviešu basketbolists bija izteikts NBA komandas Goldensteitas «Warriors rezervists. Viņš 53 regulārā čempionāta mačos vidēji spēlē guva 0,5 punktus un izcīnīja 2,9 atlēkušās bumbas, bet no soda metienu līnijas bija precīzs 30,8%.

Tāpat viņš piedalījās arī trīs izslēgšanas turnīra spēlēs, vidēji nospēlētajās 5,7 minūtēs paliekot bez punktiem un izcīnot 2,3 bumbas zem groziem.

27 gadus vecais Biedriņš 2008. gadā vienojās ar «Warriors» komandu par sešu gadu līgumu par 54 miljoniem dolāru (28,6 miljoniem latu). Aizvadītajā sezonā viņš saņēma deviņus miljonus dolāru (4,7 miljonus latu), bet, izmantojis savā līgumā paredzēto iespēju un nodrošinājis palikšanu klubā arī uz nākamo sezonu, 2013./2014. gadā viņš saņems par diviem miljoniem dolāru vairāk.

Saraksta pirmajā vietā ierindots amerikāņu beisbola spēlētājs Čeiss Jutlijs, kurš kopš 2010. gadā noslēgtā līguma 61 miljona dolāru (32,3 miljonu latu) vērtībā vietējā čempionātā izlaidis vairāk par 200 spēlēm.

Kā otrs apmaksātākais «soliņa deldētājs» nosaukts NBA čempionu Maiami «Heat» basketbolists Rašards Lūiss, kurš ar 13,7 miljonus dolāru (7,2 miljonus latu) algu šosezon aizvadījis 55 spēles un tikai deviņas uzsācis sākumsastāvā, bet kā trešais minēts Bens Gordons no NBA kluba Šārlotas «Bobcats», kurš kā izteikts rezervists šosezon saņēmis 12,4 miljonus dolāru (6,5 miljonus latu).

Arī nākamie četri sarakstā iekļautie spēlētāji ir NBA klubu pārstāvji, ieskaitot Biedriņa komandas biedru Ričardu Džefersonu, bet tiem seko pa vienam beisbolistam un amerikāņu futbola spēlētājam.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu