Izsolē pārdots «Latvijas Krājbankai» piederošs gaisa balons (16)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: p e e p e r, CC BY-SA 2.0

Pagājušās nedēļas nogalē atkārtotā izsolē pārdots likvidējamajai AS «Latvijas Krājbanka» piederošs gaisa balons, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja bankas administratora SIA «KPMG Baltics» pārstāvis Oskars Fīrmanis.

Izsolīta «Latvijas Krājbankai» piederoša kustamā manta - «S» klases karstā gaisa balons. Gaisa balons ir izgatavots 2008.gadā. Gaisa balona novērtējums un izsoles sākumcena ir 7500 lati. Augstākā izsolē nosolītā cena ir apliekama ar pievienotās vērtības nodokli.

Gaisa balona izsolē piedalījās pieci dalībnieki, lai gan sākotnēji drošības naudu bija iemaksājuši septiņi potenciālie izsoles dalībnieki.

«Šī bija atkārtotā izsole un notika ar lejupejošu soli. Lēmums par atkārtotu izsoli ar lejupejošu soli tika pieņemts, ņemot vērā tirgus situāciju un potenciālo pircēju interesi par izsolē izliktajiem aktīviem, kā arī aktīvu uzglabāšanas un uzturēšanas izmaksas,» skaidroja Fīrmanis.

Gaisa balona pirmā izsole bija paredzēta 23.maijā, bet tā nenotika, jo uz to nepieteicās neviens pretendents. Arī pirmajā izsolē sākumcena bija 7500 lati.

Jau ziņots, ka Rīgas apgabaltiesa pērn maijā nolēma sākt «Latvijas Krājbankas» bankrotu. Lēmums nav pārsūdzams. Bankrotu lūdza sākt bankas administrators - revīzijas kompānija «KPMG Baltics» -, kas secināja, ka neviens no četriem saņemtajiem bankas sanācijas priekšlikumiem nav praktiski realizējams. Arī Finanšu un kapitāla tirgus komisija apstiprināja bankrota procedūru kā bankas maksātnespējas risinājumu.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu