Nepieciešams:
Kabaču plāceņi (13)
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
1 kabacis (350 g)
1 ola
3 ēdamkarotes miltu
2 ēdamkarotes jogurta bez piedevām
1 daiviņa ķiploka
sāls
pipari
eļļa cepšanai
Pagatavošana:
Kabaci mizo un sarīvē uz rupjās rīves, pieber nedaudz sāls un atstāj, lai atsulojas.
Olu sakuļ, pieliek miltus, jogurtu, sāli, izspiestu ķiploku un piparus, samaisa mīklu. Kabačiem nospiež sulu. Mīklā iemaisa rīvētos kabačus.
Sakarsētā eļļā cep nelielus plāceņus, pasniedz karstus kā pamatēdienu ar skābu krējumu vai aukstus kā uzkodu.