Apcietina traģiski avarējušā vilciena mašīnistu (64)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Policija arestējusi mašīnistu, kurš liktenīgajā dienā vadījis vilcienu Spānijā, vēstī ārvalstu mediji.

Mašīnists Francisko Hosē Garzons Amo šobrīd atrodas slimnīcā un ir policijas uzraudzībā. Viņš apsūdzēts saistībā ar «kriminālām darbībām, kas noveda pie negadījuma».

Galisijas reģiona policijas priekšnieks Haime Iglesisas piektdien preses konferencē arīdzan pastāstīja, ka mašīnists vēl nav nopratināts veselības stāvokļa dēļ.

Tāpat Iglesisas apstiprināja, ka dzīvību zaudējuši 78 cilvēki, nevis 80.

«Apollo» jau ziņoja, ka Spānijā avarējušā vilciena mašīnists mirkli pirms katastrofas radio saziņā ar dispečeriem paspējis paziņot, ar kādu ātrumu traucas vilciens un, ka tas tūlīt avarēs.

Traģēdijas brīdī tajā vietā atļautais braukšanas ātrums bija ievērojami pārsniegts.

«Es braucu ar 190 (kilometriem stundā lielu ātrumu) un nobraukšu no sliedēm,» sacījis vilciena mašīnists mirkli pirms traģiskā negadījuma.

Savukārt jau brīdi pēc avārijas cietušais vilciena vadītājs vēlreiz sazinājies ar dispečeriem.

«Esmu avarējis. Ko man darīt, ko man darīt?» sacījis viņš. «Mēs visi esam tikai cilvēki,» žēlojies viņš. «Es ceru, ka neviens nav gāji bojā, jo tā [nelaime] būs uz manas sirdsapziņas,» Spānijas medijs citē mašīnistu.

Komentāri (64)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu