Slimnīcas pagrabā bijuši arī baloni, kuriem tur nebija jāatrodas (46)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Aldis Vīte

Visticamāk, skābekļa balonu eksploziju Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas 32.korpusa pagrabā izraisījis iepriekš sācies ugunsgrēks, LTV ziņās sacīja rūpniecisko un medicīnisko gāzu ražotājas SIA «AGA» direktors Olavs Ķiecis.

«Pieļauju, ka skābekļa balonu uzsprāgšanu izraisījis iepriekš šajās telpās sācies ugunsgrēks. Tā rezultātā baloni uzkarsa, tajos pieauga spiediens un tie sprāga. Tomēr galīgos ugunsgrēka iemeslus noteiks ekspertīze,» sacīja Ķiecis.

Viņš piebilda, ka pagrabā, kurā sprāguši baloni, atradušies gan tie baloni, kuriem tur bija jāatrodas, gan arī tādi baloni, kuriem šajās telpās nebija jāatrodas.

Ķiecis sacīja, ka patlaban «AGA» strādā pie tā, lai operatīvi nodrošinātu slimnīcai nepieciešamo skābekļa balonu piegādi.

Kā ziņu aģentūru LETA informēja SIA «AGA» komunikāciju vadītāja Kitija Laiviņa, tām nodaļām, kurās primāri tas ir nepieciešams, skābekļa piegāde ir nodrošināta.

Viņa norādīja, ka Stradiņa slimnīcā tiek nodrošināta centralizēta skābekļa padeve nodaļām.

Pašlaik ir pāragri spriest par to, kādēļ ir notikusi aizdegšanās un sprāguši skābekļa baloni. Skābeklis pats par sevi ir nedegoša gāze, kas nodrošina degšanas procesu, skaidroja Laiviņa.

Tikmēr Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvalde ir sākusi kriminālprocesu saistībā ar ugunsnelaimi slimnīcas 32.korpusa pagrabā.

Kā aģentūru LETA informēja VP preses pārstāvis Dairis Anučins, kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma XVIII nodaļas «Noziedzīgi nodarījumi pret īpašumu».

Lietā pagaidām nav neviena aizdomās turētā, taču ir noteiktas visas nepieciešamās pārbaudes, lai iespējami ātrāk noskaidrotu ugunsgrēka izcelšanās un skābekļa balonu eksplozijas apstākļus.

Savukārt Veselības ministrijā notikušajā Valsts operatīvajā medicīniskās komisijas sēdē, kurā visi operatīvie dienesti izskatīja situāciju par tālākiem soļiem saistībā ar palīdzības nodrošināšanu slimnīcai, secināts, ka ārkārtas situāciju nav nepieciešams izsludināt, šobrīd slimnīcas un NMPD spēj nodrošināt pacientu plūsmas pārorganizēšanu un palīdzības sniegšanu citās slimnīcās.

Stradiņa slimnīca līdz plkst.17 sniegs informāciju par pakāpenisku darba atjaunošanu un pacientu profiliem, kuru uzņemšanu atsāks slimnīca.

Veselības ministrija aicina Rīgas un Rīgas reģiona ģimenes ārstus iespēju robežās sniegt palīdzību saviem pacientiem vienkāršākajos saslimšanu gadījumos.

Jau ziņots, ka šorīt degušajā Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas 32.korpusa pagrabā ugunsdzēsēji kopumā atrada 66 balonus, no kuriem 23 bija eksplodējuši, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inga Vetere. Pagrabā glabājās baloni ar skābekli.

Saskaņā ar jaunāko informāciju negadījumā cietuši divi slimnīcas darbinieki, kas guvuši apdegumus, septiņi cilvēki izglābti, bet vēl vairāk nekā 170 evakuēti. Pacienti, kuriem nepieciešama intensīva terapija, tiek pārvesti uz citām slimnīcām

Ugunsgrēka dēļ iestādē bija izsludināts ārkārtas stāvoklis.

Komentāri (46)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu