Samoilovs: Tagad visi grib mūs uzvarēt (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIVB

Šīs sezonas lielisko rezultātu dēļ Latvijas labāko pludmales volejbola pāri Aleksandru Samoilovu un Jāni Šmēdiņu tagad ikviens grib uzvarēt, pēc uzvaras Maskavas «Grand Slam» turnīrā Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) mājaslapā citēts pats Samoilovs.

Kā zināms, svētdien Samoilovs/Šmēdiņš Maskavas «Grand Slam» finālā ar 2-0 (21:17 un 21:16) pārspēja brazīliešus Emanuelu Regu/Evandru Gonsalvešu Oliveiru. Šajā sezonā šis Latvijas pludmales volejbolistiem bija otrais «Grand Slam» tituls. Pirmais tika izcīnīts maija beigās Argentīnas pilsētā Korjentesā.

Tāpat Samoilovs/J.Šmēdiņš šosezon spēlējuši vēl divos «Grand Slam» finālos, kā arī izcīnījuši Eiropas čempionāta sudraba godalgas.

«Man pirmais «Grand Slam» tituls tiešām nāca smagi, taču tikt pie otrā ir pat grūtāk,» atklāja Samoilovs. «Kad tiec pie titula karjeras sākumā, neviens no tevis to nemaz negaida, taču tagad, kad esam augstu pasaules rangā, jebkurš grib mūs uzvarēt. Tikt pie «Grand Slam» titula tagad ir krietni sarežģītāk

Jau vēstīts, ka šobrīd Samoilovs/J.Šmēdiņš FIVB pasaules rangā vēl joprojām atrodas pirmajā vietā.

«Mačā pret Emanuelu/Evandru pieļāvām tikai pāris kļūdas servē un vienu, divas reizes raidījām bumbu ārpus laukuma. Pret Evandru esam spēlējuši kādas trīs reizes un visas esam uzvarējuši. Veicām savu darbu un gaidījām, kad kļūdīsies pretinieki,» pēc mača atzina Šmēdiņš.

Zīmīgi, ka pirms tam šīs sezonas gaitā 40 gadus vecais Emanuels, kurš karjeras laikā trīs reizes triumfējis pasaules čempionātos un ticis pie pilna medaļu komplekta olimpiskajās spēlēs, nemaz nespēlēja kopā ar Evandru - iepriekš viņa partneris bija Alisons Čeruti. Tomēr Brazīlijas federācija nolēma duetu izjaukt.

«Šosezon finālā esam zaudējuši jau trīs reizes un zinājām, ka kaut kas ir jāmaina,» turpināja Šmēdiņš, kurš pērnā gada Olimpiādē izcīnīja bronzas godalgu. «Finālā nevajag pārāk daudz domāt par uzvaru, bet gan par pašu spēli. Domāju, ka iepriekš izšķirošajos mačos esam pārlieku satraukušies, bet tagad spēlējam atbrīvotāk, un nu ir arī rezultāts

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu