Šmēdiņš: Brazīlieši šosezon mums ir parocīgi pretinieki (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pasaules pludmales volejbola ranga līderiem Jānim Šmēdiņam un Aleksandram Samoilovam Brazīlijas dueti šosezon ir ērti pretinieki, pēc atgriešanās dzimtenē no Maskavas šodien izteicās Šmēdiņš.

Svētdien Šmēdiņš un Samoilovu triumfēja Maskavas «Grand Slam» turnīrā, pie šādas raudzes panākuma tiekot jau otro reizi šosezon. Finālā Samoilovs/Šmēdiņš ar 2-0 (21:17 un 21:16) pārspēja brazīliešus Emanuelu/Evandru.

«Izdzirdot valsts himnu Maskavā, protams, ir ļoti patīkami. Tā tas bija ne tikai Maskavā, bet arī Argentīnā, kad izcīnījām pirmo «Grand Slam» titulu,» sarunā ar aģentūru LETA izteicās Šmēdiņš. «Turklāt katrā no pjedestāla pusēm stāvēja pa leģendāram brazīlietim, kas desmit gadus bijis topā

Trešo vietu turnīrā izcīnīja Rikardu/Alvaru Filju, kurus Latvijas sportisti uzveica pusfinālā. Pagājušā gada Londonas olimpiskajās spēlēs Emanuels izcīnīja sudraba godalgu duetā ar Alisonu Čeruti, bet Brazīlijas Volejbola federācija šīs sezonas beigās izlēmusi «sajaukt» valsts vadošos pārus. 40 gadus vecais Emanuels Maskavā tagad godalgas ieguvis ar trim dažādiem partneriem, bet finālā spēlēja trešo gadu pēc kārtas.

«Emanuels savā karjerā ieguvis 77 titulus, un vienmēr ir patīkami tādus džekus apspēlēt, turklāt tas mums izdevās diezgan pārliecinoši, ja neskaita pusfināla otro setu, kad uzvarējām no bezcerīgas situācijas,» emocijās dalījās Jānis.

«Domāju, ka partneru maiņa Brazīlijas duetam finālmaču neietekmēja. Mums bija plāns uz jauno volejbolistu spēlēt pacietīgi, jo viņam ir tikai 22 gadi un zinājām, ka sagaidīsim kļūdas,» teica Šmēdiņš. «Saša arī labi nospēlēja blokā. Sagaidījām savus punktus un paši labi uzņēmām servi. Lieki arī nestresojām - negribējām par daudz, bet katrs darījām savu darbu. Citos finālos šosezon gribējies visas bumbas paņemt, bet tādā veidā beigās nepaņemam nevienu. Tagad bija daudz labāk un mierīgāk.»

Jānis izteica prieku, ka turnīra gaitā pretī nenāca amerikāņi, kas Latvijas pārim šosezon ir krietni neparocīgāki. «Savukārt Emanuelam jau nedaudz "sēžas", un arī citreiz Brazīlijas pārus lielākoties esam uzvarējuši. Pret viņiem ir patīkami spēlēt.»

«Arī otrajā duetā Rikardu jaunais pārinieks Alvaru Filju ir diezgan labs. Arī viņam ir 22 gadi, un viņš cīnās par katru bumbu. Tomēr pusfinālā mums izdevās viņus uzveikt. Ērti pretinieki.»

Par vēl vieniem neērtajiem pretiniekiem Šmēdiņš nosauca Itālijas pludmales volejbolistus, kurus šosezon izdevies uzvarēt tikai vienu reizi. «Šajā turnīrā viņi mums netrāpījās. Taču, ja paši spēlējam savu spēli un viss sanāk, problēmām nevajadzētu būt.»

Tāpat Samoilovs/Šmēdiņš šosezon spēlējuši vēl divos «Grand Slam» finālos, kā arī izcīnījuši Eiropas čempionāta sudraba godalgas.

«Pirmais «Grand Slam» tituls noteikti bija negaidītāks, bet šoreiz bija citādāk, jo mērķis bija tikt pēc iespējas augstāk,» Jānis izteicās, ka sezonas laikā ambīcijas ir augušas. «Arī izspēles zars līdz pusfinālam nebija diez ko smags. Kaut gan ar vāciešiem spēlējām sīvi. Pusfinālā un finālā vajadzēja iespringt, taču atradām savu spēli un viss sanāca.»

Šajā nedēļas nogalē turpat Maskavā gaidāms Austrumeiropas Volejbola zonālās asociācijas (EEVZA) finālposms, kurā Samoilovs spēlēs kopā ar Jāņa vecāko brāli Tomu.

«Kopā plānojam startēt Latvijas čempionāta finālposmā septembra vidū,» atklāja jaunākais no Šmēdiņiem. «Vēl nezinām uz cik «Grand Slam» un «Open» posmiem brauksim. Ja brazīlieši uz tiem brauks, tad mēs arī uz vismaz vienu dosimies.»

Pasaules kausa kalendārā līdz gada beigām vēl atlikuši «Open» sērijas posmi Ugandā un DĀR, kā arī prestižākās «Grand Slam» sacensības Ķīnā un Brazīlijā. Šmēdiņš nenoliedza, ka Latvijas dueta mērķis ir saglabāt pasaules ranga līderpozīciju līdz sezonas izskaņai.

«Mūsu atrāviens jaunajā rangā laikam būs 410 punkti, kas ir diezgan labi. Tomēr tas ātri var mainīties, pirmkārt, jāspēlē «Grand Slam» turnīros un droši vien «Open» arī,» Šmēdiņš atzina, ka pagaidām pilnībā plāni sportistiem nav zināmi.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu