Samoilovs: Nosargāt pirmo vietu pasaules rangā nav prioritāte (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Kad pēc pirmās uzvaras «Grand Slam» turnīrā Aleksandram Samoilovam un Jānim Šmēdiņam sekojušas vairākas otrās vietas, Latvijas pludmales volejbolisti jau sākuši satraukties, tomēr tagad ir ļoti priecīgi, ka beidzot tikts pie otrā panākuma, izteicies Samoilovs.

«Liels prieks par uzvaru. Pēc triumfa Argentīnā biju ļoti laimīgs, bet pēc tam tikām tikai pie otrajām vietām. Sākām jau domāt: kas notiek? Tagad ir tiešām gandarījums, ka esam uzvarējuši,» sarunā ar aģentūru LETA izteicās Samoilovs. «Grūtākā spēle šajā «Grand Slam» turnīrā bija mačs pret austriešiem vēl apakšgrupā. Šajā cīņā nekas neizdevās. Bija sakrājies nogurums un nebija spēka kontrolēt savas emocijas, sākām trakot. Vajadzēja ļoti daudz spēka, lai saņemtu sevi rokās un nomierinātos

«Tā spēle bija ļoti nepatīkama, un tad ļoti pārdzīvoju. Arī pret brazīliešiem pusfināla galotne bija smaga,» atcerējās pludmales volejbolists.

Gan pusfinālā, gan finālā Samoilovs un Šmēdiņš apspēlēja Brazīlijas pārus. Brazīlijas Volejbola federācija šīs sezonas beigās izlēmusi «sajaukt» valsts vadošos pārus, tāpēc pieredzējušiem sportistiem bija «piekomandēti» jaunie volejbolisti.

«Apspēlēt finālā komandu, kurā ir Emanuels un jauns Brazīlijas talants, ar rezultātu 21:16 un 21:17 ir ļoti labs rezultāts. Pie šāda rezultāta var tikt, spēlējot tikai savu labāko spēli. Finālā viss izdevās, jo bijām saplānojuši, kā spēlēsim uzbrukumā, kā aizsardzībā. Turējāmies pie tā, un viss izdevās,» stāstīja Samoilovs.

Tāpat Samoilovs/J.Šmēdiņš šosezon spēlējuši vēl divos «Grand Slam» finālos, kā arī izcīnījuši Eiropas čempionāta sudraba godalgas.

Pēc Maskavas turnīra Latvijas sportisti nostiprinājušies pasaules ranga līderpozīcijā. Šosezon Pasaules kausa kalendārā vēl atlikuši «Open» sērijas posmi Ugandā un DĀR, kā arī prestižākās «Grand Slam» sacensības Ķīnā un Brazīlijā.

«Nosargāt pirmo vietu pasaules rangā nav prioritāte. Protams, tas ir patīkami, taču nebūs tā, ka tagad brauksim uz visiem posmiem, krāsim punktus, lai nosargātu reitinga pirmo vietu. Prioritāte ir katrā turnīrā spēlēt par visiem 100%,» Samoilovs atzina, ka pagaidām vēl nav zināms, kuros no atlikušajiem turnīriem Latvijas sportisti piedalīsies.

Šajā nedēļas nogalē Maskavā gaidāms Austrumeiropas Volejbola zonālās asociācijas (EEVZA) finālposms, kurā Samoilovs startēs duetā ar Tomu Šmēdiņu, bet septembra vidū Samoilovs un Jānis Šmēdiņu piedalīsies Latvijas čempionāta finālposmā. «Man ir divi Latvijas čempiona tituli, Jānim nav neviena. Lidojām no Maskavas un domājām, ko darīt, jo nākamais «Grand Slam» posms plānots tikai 1. oktobrī. Tomēr tad atcerējāmies, ka ir Latvijas čempionāts. Jānis beidzot vēlas kļūt arī par valsts čempionu.»

«Iepriekšējas sezonās tik daudz spēlējis neesmu, jo netikām līdz fināliem, taču bieži bija piektās vietas, kas nozīmēja tikai vienu papildu brīvdienu. Pērn jau pieradu pie stingrāka sacensību režīma, tāpēc tagad ir vieglāk,» piebilda Samoilovs.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu