Reinis Nitišs kļūst par Eiropas rallijkrosa čempionu (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.rallycrossrx.com

Latvijas rallijkrosa braucējs Reinis Nitišs svētdien Eiropas rallijkrosa čempionāta astotajā posmā Austrijā izcīnīja uzvaru «Super 1600» klasē, priekšlaicīgi triumfējot arī kopvērtējumā, aģentūru LETA informēja Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) Preses dienesta vadītājs Viesturs Saukāns.

Autosportists sev ir nodrošinājis vietu Latvijas autosporta vēsturē, jo ir kļuvis par pirmo latvieti, kurš izcīnījis Eiropas rallijkrosa čempionu.

Latvietis šīs sezonas astoņos posmos nepārspēts palicis piecas reizes. Austrijas posmā Nitišs uzvarēja pārliecinoši, aiz sevis atstājot niknākos konkurentus kopvērtējumā - Ulriku Linnemanu un Ildaru Rahmatuļinu no Krievijas.

Nitišs nedēļas nogali sāka ar uzvaru un otro vietu pirmajos divos kvalifikācijas braucienos sestdien. Kvalifikācijas turpinājums bija teicams - uzvaras trešajā un ceturtajā braucienā, kas ļāva uzvarēt kvalifikācijas kopsummā, čempionāta punktu skaitu palielinot par 16 punktiem. Savukārt sīvākajiem konkurentiem priekšbraucienos īsti neveicās - Linnemans bija otrais, šāda situācija atņēma viņam pat teorētiskas izredzes uz titulu, bet Rahmatuļins ieguva tikai piekto vietu.

Pusfinālā Nitišs startēja kopā ar abiem vienīgajiem čempiontitula cīņas konkurentiem. Reiņa uzvara bija pārliecinoša - Rahmatuļins otrais, zaudējot Nitišam 2,4 sekundes.

Līdz ar to, dodoties uz sešu sportistu fināla cīņu, Nitiša pārsvars bija tik liels, ka latvietim pietiku ar piekto vietu braucienā pat situācijā, ja Rahmatuļins izcīnītu uzvaru. Tomēr finālā jau no starta Nitišs uzņēmās līderpozīciju, to neatdodot līdz pat finišam. Linnemans sagrāba otro vietu, pēc tam sekoja Rahmatuļins.

Pirms šī posma Nitišs kopvērtējumā savu tuvāko sekotāju Rahmatuļinu apsteidza par 26 punktiem, atstājot vairs tikai teorētiskas izredzes sāncensim izcīnīt čempiona titulu, taču nu to vairs nav vispār.

Vienā posmā sportists var tikt maksimāli pie 28 punktiem.

Jāizceļ, ka pirms šīs sezonas Latvijas sportistu augstākais rezultāts Eiropas rallijkrosa čempionāta posmos bija sestā vieta 2002.gadā Agra Upīša izpildījumā.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu