Šmēdiņš: No sportiskā viedokļa esam nedaudz izsisti no ritma (4)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/Apollo

Latviešu pludmales volejbolists Jānis Šmēdiņš portālam «Apollo» norāda, ka duetā ar Aleksandru Samoilovu ļoti vēlētos saglabāt pasaules ranga kopvērtējuma pirmo vietu.

«Kopš Pasaules kausa iepriekšējā posma augusta beigās Maskavā režīms bijis diezgan brīvs, tomēr bija jātur sevi rāmjos, lai neuzaug vēders,» smejas Jānis. «Protams, tik traki jau nav, kaut ko padarām, bet šodien (ceturtdien) jau esam sarunājuši ar Sašu (Aleksandru Samoilovu) treniņu «Beach Box» hallē. Tuvākajās dienās būs nopietnāk jāgatavojas, bet jau nākamajā ceturtdienā dosimies uz Pasaules kausa «Grand Slam» posmu Sanpaulu, Brazīlijā. Tur trenēsimies četras, piecas dienas, bet tad jau klāt būs turnīrs (8. līdz 13. oktobris)

«Gribētos jau saglabāt līderpozīciju pasaules reitingā, taču no sportiskā viedokļa esam nedaudz izsisti no ritma,» neslēpj Šmēdiņš. «Visu sezonu mums diezgan labi gāja, bet tagad bijis brīvs gandrīz pusotrs mēnesis, kurā nav sacensību, bet jāturpina gatavošanās. Tas nav nopietni

«Pēc posma Brazīlijā, visticamāk, nāksies braukt arī uz visiem atlikušajiem «Open» turnīriem, jo brazīlieši brauks uz visiem, tādēļ nedrīkstam zaudēt punktus,» skaidro pludmales volejbolists.

Septembra vidū Jānis pirmoreiz karjerā kļuva par Latvijas čempionu. Viņš atzīst, ka tā esot kalpojusi par lielisku motivāciju startam Latvijas čempionātā. «Jā, tas bija viens no ķeksīšiem, kas bija jāievelk savā CV. Vienreiz biju pie atbalstītājiem un man tieši uzdeva jautājumu, kāpēc es neesmu kļuvis par Latvijas čempionu? Nācās skaidrot, ka pēdējos septiņos gados nebiju piedalījies. Pēdējoreiz Latvijas čempionāta finālposmā biju spēlējis 18 gadu vecumā, kad tiku pie bronzas medaļas.»

«Esam atpūtušies gan no fiziskām slodzēm, gan viens no otra. Protams, ja prasās, var aiziet paskriet, pabraukt ar riteni vai padarboties trenažieru zālē, taču ar bumbām šodien mums būs pirmais treniņš kopš Latvijas čempionāta. Tomēr vēl ir gandrīz divas nedēļas līdz Pasaules kausa posmam. Nav tik traki, kā būtu tad, ja šāda pauze būtu bijusi sezonas sākumā,» piebilst Šmēdiņš.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu