Samoilovam/Šmēdiņam Brazīlijā bronza (14)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIVB

Šajā sezonā ļoti veiksmīgi spēlējošie pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš sestdien cieta neveiksmi Brazīlijas pilsētā Sanpaulu notiekošā «Grand Slam» posma pusfinālā.

Ar trešo numuru izliktie Latvijas sportisti ar rezultātu 1-2 (15:21, 22:20, 12:15) piekāpās brazīliešiem Pedru Salgadu un Brunu Šmitu, kuriem turnīrā ir otrais numurs.

Pirmo setu ievērojami sekmīgāk aizvadīja brazīlieši. Jau pašā iesākumā viņi panāca 7:4, bet pēc tam savu pārsvaru tikai palielināja, uzvarot ar 21:15.

Otrajā setā pēc diviem veiksmīgiem Samoilova blokiem Latvijas duets panāca 6:3, tomēr drīz vien jau mājinieki atguva vadību ar 8:7. Turpinājumā Samoilovs/Šmēdiņš panāca 15:12, tomēr pēc lieliska Pedru bloka seta izskaņā rezultāts jau atkal bija neizšķirts 19:19. Izšķirošajās izspēlēs gan sekmīgāks bija Latvijas duets, triumfējot ar 22:20.

Trešajā setā pirmos trīs punktus guva brazīlieši, tomēr ātri vien tika panākts neizšķirts 3:3. Turpinājumā neviens no duetiem ilgstoši nespēja panākt divu punktu pārsvaru, bet pirmie šo klusumu pārtrauca brazīlieši - 12:10. Turklāt arī pēc pieprasītā pārtraukuma pirmo punktu, pateicoties kārtējam lieliskajam Pedru blokam, ieguva Brazīlijas sportisti. Seta noslēgumā Latvijas sportisti cieta neveiksmi ar 12:15.

Kā zināms, šobrīd FIVB pasaules rangā Samoilovs un Šmēdiņš ieņem pirmo vietu, bet uzreiz aiz viņiem seko tieši Pedru un Brunu.

Vēlāk mačā par trešo vietu Latvijas duets ar 2-0 (21:14 un 21:12) pārspēja spāņus Pabblo Erreru/Adrianu Gaviru un izcīnīja bronzas medaļas.

Sezonas pēdējais «Grand Slam» posms no 22. līdz 27. oktobrim norisināsies Ķīnā.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu