Foto: Latvijas Banka laiž apgrozībā inovatīvu sudraba monētu «365» (62)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas Banka

Ceturtdien, 14. novembrī, Latvijas Banka (LB) laidīs apgrozībā sudraba piemiņas monētu «365», kas piedāvā intelektuālu un eksaktu traktējumu par laika un pārmaiņu tēmu. Šī monēta pieliek simbolisku punktu atjaunotā lata laika nogrieznim, portālu «Apollo» informēja LB preses sekretārs Mārtiņš Grāvītis

Monētas mākslinieks ir Paulis Liepa, tā kalta Nīderlandes kaltuvē «Koninklijke Nederlandse Munt». Uz monētas redzama riņķa līnija, kas simbolizē 360 + 5 grādus, ietverot arī laika atskaites punktu.

Monētā iekodēts savdabīgs daļskaitļu rēbuss ar pamatskaitli «četri»: gadalaiki, debespuses, ceturkšņi. Monētas aversā uz centru kārtoti riņķa līniju loki simbolizē vienu sekundi, minūti, stundu, dienu, mēnesi un gadu. Savukārt reversā spožs sektors apļa diagrammā māksliniekam pārtop par lata simbolu.

Monēta «365» ir likumīgs maksāšanas līdzeklis Latvijā. Monētas tirāža – 5 000 eksemplāru.

Monēta sākot ar ceturtdienas pēcpusdienu būs iegādājama LB (Rīgā – kasēs K. Valdemāra ielā 1B; Liepājas un Daugavpils filiālēs) un tradicionālajās monētu tirdzniecības vietās – bankās, suvenīru un juvelieru veikalos. Monētas cena Latvijas Bankas kasēs –22.31 latu.

Komentāri (62)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu