Sudraba paziņo par saviem nākotnes plāniem (292)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Bijusī valsts kontroliere Inguna Sudraba neveidos partiju, bet tautas kustību, to šodien preses konferencē paziņoja Sudraba.

[Papildināts saskaņā ar jaunāko informāciju.]

Tautas kustībai vēl nav ne nosaukuma, ne biroja, ne statūtu.

Sudraba arī neatklāja nevienu no domubiedriem, kas darbojas, vai varētu pievienoties kustībai tuvākajā laikā.

«Valsts iet uz iznīcību, un to pārvalda liekulīga un alkatīga sistēma,» preses konferencē sacīja Sudraba. Viņa norādīja, ka neplāno kandidēt nevienās vēlēšanās - ne Saeimas, ne Eiropas Parlamenta.

«Mēs varam uzcelt pavisam citu valsti, lai katrs šeit būtu laimīgs,» uzsvēra Sudraba, norādot, ka jaundibinātā kustība «nav mehāniska kustība, to nevar izteikt ar statūtiem».

Tāpat Sudraba norādīja, ka nezinot, vai Latvijai labākā nākotne ir Eiropas Savienības (ES) ietvaros.

«ES uzliek Latvijai žņaugus un uzspiež savu domāšanu. Latvijai būtu jābūt tik stiprai, lai tā mainītu Eiropas domāšanu, taču es šaubos, vai Latvija ir tik stipra,» sacīja Sudraba.

Jau ziņots, ka bijusī valsts kontroliere Inguna Sudraba šodien sasaukusi īpašu preses konferenci, kurā informē par saviem turpmākajiem plāniem.

Medijos laiku pa laikam izskanējuši minējumi par iespējamo Sudrabas pievēršanos politikai.

Latvijas Televīzijas raidījums «Panorāma» otrdienas vakarā jau ziņoja, ka, tuvojoties nākamgad paredzētajām Saeimas vēlēšanām, Sudraba nolēmusi iesaistīties politikā un pieteiks jaunu spēku. Pēc Latvijas Televīzijas rīcībā esošās informācijas Sudraba veido tautas kustību, kurā aicinājusi vairākus sabiedrībā zināmus cilvēkus, tostarp maestro Raimondu Paulu, dzejnieku Jānis Peteru un kinorežisoru Jāni Streiču, taču viņi no dalības tajā atteikušies.

Nesen veiktajā pētījumu aģentūras TNS iedzīvotāju aptaujā 32% respondentu atzina, ka Sudrabai pēc pilnvaru termiņa beigām būtu jāieņem kāds augsts politisks amats. Vēl apmēram 10% aptaujāto uzskata, ka Sudrabai politikā jāiesaistās kā bezpartejiskai pārstāvei, 6% domā, ka bijušajai Valsts kontrolierei jādibina jauna partija, bet 4% - ka viņai jāiesaistās kādā jau esošā politiskajā partijā.

Sudrabas pilnvaru termiņš Valsts kontroles vadītājas amatā beidzās 21.janvārī. Viņa šajā amatā bija maksimālo pieļaujamo laiku - divus termiņus jeb astoņus gadus.

Saeima 17.janvārī valsts kontroliera amatā ievēlēja pašreizējo Valsts kontroles padomes locekli Elitu Krūmiņu.

Komentāri (292)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu