Samoilovs: Gribam kļūt par pirmo Eiropas duetu, kas uzvarējis kopvērtējumā (3)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolists Aleksandrs Samoilovs portālam «Apollo» atzīst, ka viņam un Jānim Šmēdiņam ir vēlme doties uz Pasaules kausa pēdējo posmu Dienvidāfrikas Republikas pilsētā Durbanā un nosargāt ranga pirmo vietu, taču līdz nedēļas beigām vēl jāpaspēj nokārtot nepieciešamie dokumenti. 

«Baumas izplatās vēja spārniem,» vaicāts par vīru ieceri tomēr doties uz Durbanu, smejoties saka Aleksandrs. «Lai dabūtu nepieciešamās vīzas, aizsūtījām dokumentus uz Latvijas vēstniecību Zviedrijā, jo DĀR nav Latvijas vēstniecības. It kā līdz nedēļas beigām solīja tās nokārtot, taču... Tiklīdz dokumenti būs kārtībā, meklēsim biļetes. Taču pagaidām vēl nevaru par 100% apgalvot, ka tiešām aizbrauksim uz Durbanu

«Jā, finansiālā ziņā došanās uz šo posmu nav izdevīga, tomēr Latvijas Volejbola federācija sola apmaksāt izdevumus, jo arī federācija par mūsu pirmo vietu kopvērtējumā saņems finansējumu no valsts,» skaidro Samoilovs. «Turklāt treneri teica - vienkārši esot jābrauc. Arī ģimenes ir par to, lai mēs brauktu. Esam atpūtušies un labprāt atkal uzspēlētu.»

Pasaules kausa sezonas kopvērtējumā Samoilovs/Šmēdiņš pašlaik savus vienīgos konkurentus cīņā par pirmo vietu brazīliešus Pedru/Brunu apsteidz par 250 reitinga punktiem.

«Ja mums izdosies nosargāt pirmo vietu kopvērtējumā, tas būs vēsturisks brīdis, jo līdz šim nekad neviens duets no Eiropas nav uzvarējis sezonas kopvērtējumā,» uzsver pludmales volejbolists.

«Ja Pedru/Brunu Durbanā izcīna pirmo vietu, bet mēs devīto vietu, tad punktu skaits mums būs vienāds. Tas nozīmē, ka mums ir jātiek vismaz ceturtdaļfinālā, lai nosargātu pirmo vietu kopvērtējumā,» stāsta Samoilovs. «Nezinu, ka'pēc mums reitingā vēl nav pieskaitīti astoņi punkti par uzvaru Latvijas čempionātā, taču jebkurā gadījumā - pašiem jātiek maksimāli tālu, jo, ja punktu skaits būs vienāds, gan jau tiks atrasts veids kā piešķirt uzvaru Brazīlijas pārim. Galu galā Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) prezidents ir brazīlietis un viņš jau tā ir daudz darījis, lai viņa tautieši saglabātu cerības uz uzvaru kopvērtējumā.»

Tāpat Aleksandrs norāda, ka dalībnieku sastāvs sezonas pēdējā Pasaules kausa posmā noteikti nebūs tas spēcīgākais, jo daudzi pāri jau gatavojas nākamajai sezonai.

Pasaules kausa posms Durbanā risināsies no 11. līdz 15. decembrim.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu