Zināms, kāpēc «Boeing» lidmašīna Kazaņā ietriecās zemē (52)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Starptautiskās aviācijas komitejas (SAK) speciālisti ir noskaidrojuši, kāpēc 17.novembrī Tatarstānā avarēja lidmašīna «Boeing 737-500», laupot 50 cilvēku dzīvības.

Krievijas medijs «LifeNews», atsaucoties uz SAK speciālista stāstīto, vēsta: izmeklēšanā secināts, ka lidmašīna avarēja pilota pieļauto kļūdu dēļ.

Pilotu sarunu ieraksti, kā arī parametru ieraksti pierādot, ka lidaparāta pilots vienkārši apjucis sarežģītajā situācijā un nav spējis pārņemt kontroli pār lidmašīnu. Vienlaikus gan portāls norāda, ka pilotu sarunas vēl pilnībā nav atšifrētas.

SAK eksperts norāda, ka kritiskajā situācijā pilots pazaudēja orientāciju un nespēja fiksēt precīzus datus par to, cik augstu atrodas lidmašīna un kāds ir lidojuma ātrums.

Lidmašīna sākotnēji strauji uzņēma augstumu, bet tad strauji un nekontrolējami to samazināja, ietriecoties zemē.

Oficiāli gan šo informāciju SAK nekomentē, vien norādot, ka Tatarstānas aviokompānijas vadībai uzdots regulāri apmācīt pilotus, kā jānotiek atkārtotam mēģinājumam nosēdināt lidmašīnu.

Jau ziņots, ka 17.novembrī Kazaņas starptautiskajā lidostā, avarējot «Boeing» lidmašīnai, kas veica reisu no Maskavas uz Kazaņu, dzīvību zaudēja 50 cilvēki.

Komentāri (52)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu