Sudraba sola janvāra beigās iepazīstināt ar savas kustības programmas nostādnēm (72)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Bijusī valsts kontroliere Inguna Sudraba sola janvāra beigās vai februāra sākumā iepazīstināt ar savas veidotās tautas kustības programmas nostādnēm, taču viņa joprojām neatklāj, ar kuriem cilvēkiem tiekas, jo uzskata, ka atbalstītāji paši var izvēlēties pavēstīt par sevi sabiedrībai.

Sudraba aģentūrai LETA norādīja, ka pašlaik notiek sarunas ar dažādiem cilvēkiem un ka viņa līdz šim nav zinājusi, ka Latvijā tik daudzi cilvēki organizējas un veido apvienības savu mērķu sasniegšanai. Taujāta par tikšanos ar partijas «Vienoti Latvijai» pārstāvi Mareku Zeltiņu un bijušo Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieku Aināru Šleseru, Sudraba norādīja, ka viņu uz sarunām ir aicinājušas vairāk nekā desmit partijas.

Vaicāta, vai tikšanās ar Šleseru liecina par atbalstu viņa darbības principiem, bijusī valsts kontroliere to kategoriski noliedza. Sudraba skaidroja, ka viņai vislabāk patīk ar cilvēkiem sarunāties tieši, lai nepastarpināti uzzinātu viņu viedokli - tas, ka viņa tiekas ar šiem cilvēkiem, nenozīmē, ka tiek pausts atbalsts šo cilvēku darbībai vai uzskatiem. Viņa arī norādīja, ka uz minēto tikšanos tikusi paaicināta, nevis pati to organizējusi.

TV3 raidījums «Nekā personīga» iepriekš vēstīja, ka Sudraba divas dienas pēc pieteikuma par tautas kustību tikusies ar Šleseru, Zeltiņu, kurš uz iepriekšējām pašvaldību vēlēšanām bija nodibinājis partiju «Vienoti Latvijai», un uzņēmējiem Druvi Skulti un Ati Sausnīti.

Kā ziņots, tautas kustība varētu ar laiku izveidoties par politisku partiju un startēt Saeimas vēlēšanās, - LNT raidījumā «900 sekundes» 28.novembrī sacīja bijusī valsts kontroliere, tautas kustības iniciatore Sudraba.

«Neskrienu laikam pa priekšu, lai teiktu, ka uz nākamās Saeimas vēlēšanām jau būs partija,» sacīja Sudraba un piebilda, ka ir pret to, ka cilvēki iesaistās jaunajā kustībā un vēlāk, iespējams, partijā, lai iekļūtu esošajā sistēmā.

Viņa sacīja, ka jau tagad viņai esot daudz domubiedru, kas vēlas un ir gatavi mainīt Latvijā esošos modeļus un vadības sistēmu.

Jau vēstīts, ka Sudraba 27.novembrī speciāli sasauktajā preses konferencē paziņoja, ka vēlas, lai tiktu celta pavisam cita Latvija, lai katrs cilvēks tajā būtu laimīgs un katrs rastu savu piepildījumu. Viņa esot gatava uzņemties tautas kustības vadīšanu, lai vienotu cilvēkus «ceļā uz laimīgu Latviju».

Kustībai patlaban nav nosaukuma. Pašai Sudrabai šis nosaukums esot «Latvija - manas mājas».

Viņa norādīja, ka līdz šim esošie modeļi un sistēma ir novedusi pie kārtības, ka vara tiek veidota atsevišķiem cilvēkiem tikai varas pēc. Taču viņa aicināja apzināties, ka vara ir tautai un tā ir kustība, kurā tauta atmostas. «Cilvēki negrib dzīvot, kā dzīvoja līdz šim. Es esmu izdarījusi savu izvēli - es gribu būt kopā ar tautu, es esmu gatava vienot tautu,» sacīja Sudraba.

Vienlaikus Sudraba noliedza, ka grasās iesaistīties politikā, jo viņu neapmierina līdzšinējā varas sistēma valstī. Tāpat arī viņai neesot mērķis nopelnīt, jo tā pasauli nevar izmainīt. «Tā nav partija, es nedibinu partiju un negatavojos būt par kādas partijas vadītāju,» pauda Sudraba.

Viņa aicināja izjust katru kā brīvu cilvēku, saprast, kas ir katra aicinājums.

Komentāri (72)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu