Notiks lekcija par mutvārdu un rakstu valodas attīstības kopsakarībām (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

23. janvārī Liepājas Universitātes Mūžizglītības nodaļa interesentiem piedāvā populārzinātniskā lekciju cikla «Mazā akadēmija» lekciju «Mutvārdu un rakstu valodas attīstības kopsakarības un tendences Latvijā», kuru vadīs Mg.sc.educ. Gundega Tomele.

Lekcijā tiks atspoguļotas mutvārdu un rakstu valodas attīstības kopsakarības, bērnu runas un valodas traucējumu korekcijas un preventīvo pasākumu nozīme primārās, sekundārās un terciārās profilakses aspektā, kā arī raksturotas logopēdiskā darba organizācijas tendences Latvijā.

Rakstu valoda nav tiešs mutvārdu runas un valodas attīstības turpinājums, tomēr lasīšanas un rakstīšanas prasme veidojas uz pamatiem, kas ir izveidojušies pirmsskolas vecumā. Bieži vien rakstu valodas traucējumi ir pirmsskolas vecuma valodas un socializācijas nepietiekamas attīstības vai traucējumu seku parādības. Preventīvo pasākumu nozīme pirmsskolas vecumā ir vērtējama ne tikai kā tūlītējs rezultāts, bet arī kā ilglaicīgs ieguldījums bērna, skolēna un pieaugušā dzīves kvalitātes uzlabošanā un nodrošināšanā.

«Mazās akadēmijas» lekcija klausītājiem ir bez maksas. Tā notiks Liepājas Universitātē, Lielajā ielā 14, 243. telpā, no plkst. 17:00 līdz 18:30.

anda.lolane@liepu.lv

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu