Sudrabai nenāk par labu ilgstošā «koķetēšana» par ienākšanu politikā (58)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Bijušās valsts kontrolieres Ingunas Sudrabas ilgstošā koķetēšana par ienākšanu politikā un neveiklie soļi nenāk par labu viņas tēlam, uzskata sabiedrisko attiecību aģentūras «P.R.A.E Sabiedriskās attiecības» biznesa attīstības direktore Ieva Kustova.

Sudrabai nākot par labu tas, ka viņai nav iepriekšējas pieredzes politikā. Līdz ar to iedzīvotāji viņā vēl nav vīlušies, tomēr vairākas lietas nenāk par labu viņas publiskajam tēlam. «Grūti spriest, vai padomdevēju ir par daudz un viņu ieteikumi - tik pretrunīgi, taču savas nostājas periodiska mainīšana, ilglaicīga «koķetēšana» ar iešanu politikā un atsevišķu klaji neveiklu soļu speršana nenāk par labu topošajam politiskajam spēkam, atsevišķiem tā pārstāvjiem un viņu izredzēm tikt 12.Saeimā,» aģentūrai LETA pauda Kustova.

Uz šādas rīcības fona jebkura jauna aktivitāte no viņas puses izpelnās kritiku. Kā piemēru viņa minēja Sudrabas ierašanos Latvijas Pensionāru federācijas domes sēdē. Lai gan šāda elektorāta atbalsta vākšana ir ierasta Latvijas politiķu vidū, tomēr šajos apstākļos šāds Sudrabas solis tiek kritizēts un sabiedrība to uztver citādāk.

Vienlaikus cilvēkiem, kuriem nav iepriekšējas pieredzes politiskajā darbībā, ir lielāks sabiedrības atbalsts, jo nav bijusi iespēja ar saviem reālajiem darbiem radīt cilvēkos vilšanos. «Lielākoties topošie politiķi, izmantojot arī profesionāļu padomus, šo situāciju cenšas izmantot savā labā, līdz vēlēšanām panākot iespējami lielāku šī uzticības kredīta kāpumu - reitingu un balsu izteiksmē,» skaidroja eksperte.

Ieguvums Sudrabai esot ilggadējā pieredze valsts pārvaldē un sabiedrības nezudusī uzticība viņai kā godīgai valsts ierēdnei. Daļa sabiedrības viņu uztver kā cīnītāju pret korumpētiem ierēdņiem un politiķiem, atzīmēja sabiedrisko attiecību eksperte.

Kustova atgādināja nesenās «DNB Latvijas barometra» aptaujas datus, kurā tikai neliela daļa iedzīvotāju pauduši, ka politiķiem, kas nākamajās vēlēšanās nāks pie varas, ir jābūt ar pieredzi politikā. Krietni vairāk cilvēku norāda, ka tiem jābūt cilvēkiem ar vīziju, skaidriem mērķiem, stratēģisku pieeju valsts attīstībai.

Jau ziņots, ka Sudraba janvārī dibinājusi biedrību tautas kustība «No sirds Latvijai», bet vēlāk plānots dibināt arī partiju. Biedrībā ir divas amatpersonas - Sudraba un Diāna Novicka. Sudraba esot aicinājusi savam domubiedru pulkam pievienoties līdzšinējo Satversmes tiesas priekšsēdētāju Gunāru Kūtri.

Vakar, 17.februārī, Sudraba ieradās Latvijas Pensionāru federācijas domes sēdē, aicinot pensionārus pievienoties viņas kustībai. Pensionārus Sudraba redzot kā sabiedrotos. «Jūs esat dzīvesgudra un pieredzējusi auditorija un noteikti cilvēki, kurus es redzu kā sabiedrotos tam, lai cilvēki paši iesaistītos, būtu aktīvi un domātu par to, kāpēc lietas notiek tā, kā notiek, kāpēc jums ir jāpieņem katru gadu ne viena vien rezolūcija, prasot elementārāko no valdības. Es domāju, ka tas ir pazemojoši [..],» sacīja Sudraba.

Komentāri (58)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu