Palīdzēsim mazajam Ervīnam no Kandavas novada (63)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mazajam Ervīnam Todlebenam ir septiņi gadi. Bet viņš vēl neapmeklē skolu kā citi bērni, viņš neskraida un nerotaļājas. Ervīns ir smagi slims – viņam ir iedzimta centrālās nervu sistēmas patoloģija. Bērns ir gandrīz nekustīgs, un viņu baro tikai caur zondi, kura ir ievadīta kuņģī. Zēnam ir atļauts lietot uzturā tikai speciālo medicīnisko pārtiku. Mēnesī šīs pārtikas iegādei ir vajadzīgi vairāk kā 400 eiro.

Uzreiz pēc dzimšanas Ervīnam noteica diagnozi: smags galvas smadzeņu bojājums. No dzemdību nama Ervīnu ar māmiņu uzreiz nosūtīja uz Bērnu klīnisko universitātes slimnīcu Rīgā, kas uz ilgu laiku ir kļuvusi par viņu «otrajām mājām», jo šīs slimnīcas palātās viņiem nācās pavadīt ļoti daudz laika.

Kad Ervīnam bija trīs mēneši, viņam sākās pēkšņas epilepsijas lēkmes. Mazulis cieta no krampjiem, elpas trūkuma un smakšanas, kā dēļ atkal nonāca slimnīcā.

Ervīns ir gandrīz nekustīgs, viņa imunitāte ir ļoti novājināta. Viņam ir veikta gastrostomija – viņš var uzņemt pārtiku tikai caur zondi. Tāpēc Ervīna uztura pamatelements ir speciāls medicīniskais pārtikas maisījums «Nutrini», ko ārsti nu jau ir ļāvuši papildināt ar dažādam «Milupa» putriņām. Neko citu viņš ēst nevar, un ārsti prognozē, ka tuvāko trīs gadu laikā Ervīna uztura plāns sastāvēs tikai no šī pārtikas maisījuma.

Viena «Nutrini» maisījuma burciņa maksā 3,56 eiro, mēnesī Ervīnam ir vajadzīgas 120 šīs pārtikas burciņas – tas nozīmē 426,86 eiro. Valsts nekompensē šīs medicīniskās pārtikas iegādi.

Šis nekustīgais bērns ir spiests visu laiku gulēt uz dīvāna, jo viņam pat nav savas gultiņas. Viņam ir nepieciešama īpaša bērnu gulta ar pretizgulējumu matraci. Šāda daudzfunkcionāla bērnu gulta ar vadības pulti maksā 3678,41 eiro.

Todlebenu daudzbērnu ģimene dzīvo netālu no Kandavas. No visām ērtībām viņu dzīvoklī ir tikai aukstais ūdens. Lai nomazgātu bērnu, ir jāsilda ūdens uz krāsns un ar spaiņiem jālej vannā. Taču peldes vannā kļūst arvien sarežģītākas – viņš aug, un ir grūti noturēt zēnu ūdenī, tādēļ viņam ir nepieciešams speciāls vannā ieliekams sēdeklis. Šāds sēdeklis maksā EUR 471,26.

Ervīnam ir vajadzīgas arī nodarbības ar ergoterapeitu, fizioterapeitu, masāžas un rehabilitācijas kursi. Tuvāko trīs gadu laikā tam būs vajadzīgi EUR 6146,81.

Pavisam ir vajadzīgi 26 933,54 eiro. Daļu naudas jau ir izdevies savākt, pateicoties atsaucīgiem cilvēkiem.

Vēl ir jāsavāc 24 724,63 eiro.

Tik liela summa daudzbērnu ģimenei pat nav aptverama. Mamma, tētis un vecākie brāļi ļoti mīl savu mazo trauslo brālīti Ervīnu. Viņi dara visu iespējamo, lai palīdzētu bērniņam.

Šobrīd šai ģimenei ir ļoti vajadzīga mūsu palīdzība!

Zvanot pa tālruni 9 000 6782, Jūs ziedosiet pārtikas iegādei šim slimajam bērniņam 1,42 eiro. Lai palīdzētu Ervīnam, Jūs varat ziedot arī jebkādu citu summu uz kādu no zemāk norādītajiem kontiem, maksājuma mērķī ierakstot «Veselības fonds: Ervīnam Todlebenam».

Rekvizīti:

Nosaukums: Biedrība «Sociāli nozīmīgu projektu centrs «Varonis»»

Reg. Nr: 40008142130

Jur. adrese: Akadēmijas laukums 1, Rīga, LV-1050

-SWEDBANK-Swift : HABALV22

LV56HABA0551025632423

-NORDEA-Swift : NDEALV2x

LV50NDEA0000083204700

-DNB-Swift : RIKOLV2X

LV79RIKO0002013211470

-CITADELE- Swift : PARXLV22

LV94PARX0013419570001

paypal: paypal@varonis.lv

* Šis ir apmaksāts reklāmas raksts

Komentāri (63)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu