Žīgurs: Nākamo gadu laikā elektrības cena Latvijā varētu samazināties (115)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Renāte Briede/LETA

Nākamo pāris gadu laikā elektrības cena Latvijā un Lietuvā varētu samazināties, šodien, atklājot konferenci «Enerģētikas tirgus tendences», sacīja AS «Latvenergo» valdes priekšsēdētājs Āris Žīgurs.

Lai gan kopumā elektrības cena Baltijas valstīs nepieaugs, elektroenerģijas izmaksas būtiski samazināties nevar.

Viņš atzina, ka pašlaik «Latvenergo» zaudē monopola pozīcijas. Uzņēmums kļūst par publisku tirgotāju. Lai gan klienti sagaida pēc iespējas lielāku konkurenci, «Latvenergo» uz konkurentiem skatās ar bažām.

Kā ziņots, šodien viesnīcā «Maritim Park Hotel Riga» notiek aģentūras LETA sadarbībā ar «SEB banku» organizētā astoņu konferenču cikla pirmā konference - «Enerģētikas tirgus tendences».

Tās sākumdaļā tiek runāts par pirmo elektroenerģijas biržas darbības gadu Latvijā, kā arī obligātās iepirkuma komponentes (OIK) un subsidētās enerģijas nodokļa ietekmi uz tirgu.

Pēcpusdienā konferencē tiks diskutēts par elektroenerģijas tirgus atvēršanu mājsaimniecībām. Šo konferences daļu no plkst.13.30 līdz 15 ikviens varēs bez maksas vērot tiešsaistē «LETA Video» - » http://letavideo.lv/live_le».

Kopš 2007.gada brīvajā elektroenerģijas tirgū Latvijā pakāpeniski iesaistītas juridiskās personas, un plānots, ka šogad 1.aprīlī tirgus atvēršana noslēgsies ar mājsaimniecību ienākšanu tajā.

Komentāri (115)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu