Nepieciešams:
Apelsīnu krēms (3)
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
3 olu dzeltenumi
3 apelsīni
300 ml piena
1 ēdamkarote želatīna
150g cukura
šķipsniņa sāls
200 ml saldā krējuma
1 ēdamkarote vaniļas cukura
Pagatavošana:
Apelsīnus nomizo, sadala daiviņās, sagriež gabaliņos. Vienam apelsīnam norīvē mizu.
Pienu uzvāra, iemaisa ar cukuru un vaniļas cukuru saputotus olu dzeltenumus un šķipsniņu sāls. Pienam neļauj uzvārīties, noņem no uguns, piejauc uzbriedinātu, karstā ūdens peldē izšķīdinātu želatīnu un apelsīna mizu.
Pienu atdzesē, kad tas sāk sabiezēt, iejauc saputotu krējumu un apelsīnu gabaliņus, liek porciju traukos, tur aukstumā, līdz sarecē.